Sök
Per-Olov ”Peo” Brasar.
Old School Hockey

Från Tre Kronor till travbanan – Old School Hockey Peo Brasar

Han vann tre SM-guld med Leksand, spelade Canada Cup en gång och representerade Tre Kronor i fem VM. I veckans Old School Hockey berättar Per-Olov Brasar om hockeykarriären, och hur han sadlade om till travkusk.

Per-Olov Brasar från Häradsbygden utanför Leksand har nästintill varit lika framgångsrik som travkusk som han var som ishockeyspelare. Nåja, i ärlighetens namn ska sägas att fem VM-turneringar, ett Canada Cup och fem NHL-säsonger är ganska svårslaget även för Brasar som kusk.

DSC_0125

Foto: Ronnie Rönnkvist

Idag bor ”Peo” Brasar kvar i Leksand, inte långt från hans lagkamrat Kjell Brus för övrigt.
– Det stämmer. Jag håller på med mina travhästar som jag föder upp och tävlar med. Sedan sitter jag med i Dalatravets styrelse. Allt det där tar så pass mycket tid att jag inte hinner träna några ungdomslag i Leksands IF längre. Det är något jag saknar för att hålla på med utbildning av unga hockeypojkar har varit riktigt roligt och något jag hållit på med under många år, berättar Per-Olov Brasar för hockeysverige.se.

Men vi börjar Per-Olov Brasars resa i Häradsbygden, ni vet där knäckebrödsfabriken ligger.
– Jag började spela i byalagsserien här i Leksand för Häradsbygden. Vi höll till på en rink man hade satt upp på Banérskolan. Planen kallades för Kattloksplan. På vintrarna åkte vi skridskor på Kattlokssjön så fort den hade frusit till. Isen var så tunn ibland så man kände hur det gungade under fötterna, skrattar Brasar.
– Det var även i Häradsbygden jag spelade min första A-lagsmatch. Det var mot Insjön och jag var 14 år. Dom här derbymatcherna var ganska tuffa bataljer vid den här tiden. Speciellt för en ung kille som mig, men jag gjorde väl bara två eller tre byten i den matchen.
– Säsongen därpå bestämde jag mig för att börja spela med Leksand. På den här tiden fanns det B-lag i Leksand som jag fick spela med. Vi spelade i Division 4 och vann dom flesta matcherna med 20, 30 mål. Som tränare hade vi Vilgot Larsson och han kom att bli ett riktigt lyft för mig.
– Vi hade också ett väldigt fint juniorlag med Ulf Weinstock, (Nils-Olov) ”Djura” Olsson, Peter Gudmundsson, Åke Danielsson och Borlängegrabbarana Kjell Brus och Stig Andersson. Vi vann ju också JSM två år i rad. Det ena året slog vi Färjestad i finalen med 13-2 om jag inte minns helt fel.

Per-Olov Brasar 2

Foto: Arkivbild

Var det tufft att slå sig in i Leksands A-lag i början på 1970-talet, man vann trots allt SM-guld 1969?
– Man får inte glömma att det slutade nästan en hel femma med landslagspojkar efter SM-guldet 1969 (Folke ”Totte” Bengtsson Djurgården, Lars-Erik Sjöberg Västra Frölunda, Lennart ”Lillen” ustafsson IF Karlskoga/Bofors, Jan-Olov Kroon AIK och Nisse Nilsson Forshaga).
– Rune Mases, som var tränare, släppte fram åtta spelare från juniorlaget den här säsongen. Det visade sig bli en bra blandning med ”Mapa” Sjögren, bröderna (Thommy och Christer) Abris, Dan Söderström, Mats Åhlberg och så vidare tillsammans med oss unga spelare som Vilgot utbildat. Redan säsongen efter guldet kom vi faktiskt tvåa i SM.

Per-Olov Brasar var med och vann guld med Leksand 1973, 1974 och 1975.
– Det första guldet var roligast att få vara med om att vinna. Självklart var det en speciell upplevelse. När vi vann guldet 1975 var det verkligen kniven mot strupen. Det avgjordes först efter förlängning nere i Göteborg. Efter stor dramatik avgjorde Roland Eriksson matchen åt oss. Att vinna när det är så här jämnt är en speciell och härlig känsla.
– Guldet 1974 var betydligt säkrare. Vi avgjorde guldstriden flera omgångar innan slutet och det laget som vi hade då var riktigt komplett. Just laget vi hade 1974 skulle ha varit intressant att ställa upp med mot CSKA Moskva som var det bästa laget i Europa då.

Hur var stämningen i gruppen, som jag antar måste ha varit en stor del i framgången dom här säsongerna?
– Det började redan under junioråren med Vilgot Larsson som tränare att vi drev på varandra riktigt hårt. När man kom upp som junior i A-laget gällde det att inte vara för kaxig för då fick man sig en omgång så man visste sin plats.
– På somrarna hade vi varje vecka oftast tre löppass och en ett pass där vi spelade fotboll.
Fotbollsmatcherna kunde vara riktigt tuffa och det hände att vi rök ihop ibland, men det aldrig någon som gnällde för det.
– Vid sidan av hockeyn höll vi ihop och när det var match var vi väldigt sammansvetsade. Det var nog en stor anledning till att vi var så pass framgångsrika.

Vilken är den bästa kedja du spelat med i Leksand?
– Ja, du… Jag har spelat i många bra kedjor, men den med mig Dan Labraaten och Hans Jax fungerade väldigt bra. Sedan har jag spelat mycket tillsammans med Roland Eriksson i Minnesota, Tre Kronor och här i Leksand, det har alltid fungerat bra.

Roland Eriksson, Per-Olov Brasar, Kent-Erik Andersson

Roland Eriksson, Per-Olov Brasar, Kent-Erik Andersson

Efter säsongen 1976/77 lämnar ”Peo” Brasar Leksand för spel i NHL och Minnesota tillsammans med Kent-Erik Andersson och Roland Eriksson.
– Vi spelade inte tillsammans under första tiden i Minnesota. Det tog några matcher innan man satte ihop oss tre till en kedja. Första matchen vi spelade tillsammans, som för övrigt var mot Atlanta Flames, gled en av deras slaktartyper upp bredvid mig och sa ”You should look out for me tonight”.
– Bara 19 sekunder senare hade vår kedja gjort 1-0 och till slut vann vi också hela matchen. Bättre svar på tal än så kan man väl inte ge, skrattar Brasar.
– Det spelades en ganska stereotyp hockey i NHL då där man bara skulle köra upp och ner efter sargerna. Vi européer bröt mönstret och kunde snurra på bra. Mycket tack vare vår fina skridskoåkning och genom att checka deras backar högt upp i banan så det blev svårt för dom i uppspelen.

Per-Olov Brasar Ebay 1

”Peo” i Vancouver

Det blir två och en halv säsong för Brasar i Minnesota innan han trejdas till Vancouver Canucks där han blev lagkamrat med svenskarna Thomas Gradin och Lasse Lindgren.
– Första säsongen i Minnesota gick riktigt bra (Brasar utsågs till Minnesotas bästa rookie), men jag gjorde dumheten att åka hem till VM 1978 utan att vara fysiskt förberedd för det. Jag dubblerade utan att vara tränad för den belastningen. Det innebar att jag tog helt enkelt slut. Jag tappade stinget och fick inte spela så mycket i Minnesota säsongen därpå.
– Vår son Daniel skulle födas i november 1979 samtidigt som jag behövde en nytändning och mer speltid. Jag gick in till General Managern (Lou Nanne, som ni träffat tidigare i Old School Hockey) och bad om att få byta klubb. Det gick en månad men efter en träning dagen efter match fick jag beskedet att jag skulle spela med Vancouver redan kvällen efter.
– Jag åkte direkt från träning för att checka in mina grejor på flygplatsen och sedan var det direkt från flyget till att klä om för match. Så här är ju livet som NHL-spelare och det fanns ingenting att klaga på direkt.

I Vancouver kom Per-Olov Brasar att spela tillsammans med Dave ”Tiger” Williams som på sina 926 NHL-matcher tillbringat 3966 minuter i utvisningsbåset. Man kanske kan säga att Williams var mest känd för sina boxningskunskaper än hans hockeykunskaper, även om han också var en okej hockeyspelare när han satte den sidan till.
– Vi spelade i samma kedja under en säsong och då svarade han för 35 mål, vilket var rekord för ”Tiger”. Jag antar att han var nöjd då, skrattar Brasar och fortsätter:
– Vi hade dessutom en mycket bra spelare bredvid oss som kom från Edmonton och heter Blair MacDonald. Jag, MacDonald och ”Tiger” hittade varandra väldigt bra på isen och den här kemin är viktig att hitta om det ska fungera bra.
– ”Tiger” var lite speciell även vid sidan av isen och han var varken teknisk eller speciellt duktig på skridskorna. Men han gjorde mycket nytta där han sprang på lädret där ute på isen. Oftast låg han dock i en hög i målet tillsammans med motståndarnas målvakt.

Efter säsongen 1981/82, då Vancouver spelat och förlorat finalserien i Stanley Cup mot New York Islanders med 4-0 i matcher, återvänder Per-Olov Brasar hem till Leksand.
– Jag började bli gammal, men jag hade även problem med ryggen som ofta knäppte till och knöt sig. Jag och en lagkamrat åkte runt och jagade hallar under den tiden vi var skadade för att kunna träna medan dom andra var i väg och spelade matcher. När jag väl var i topptrim igen var inte Vancouver speciellt intresserade av att skriva ett nytt kontrakt med mig eftersom jag varit skadad. Läkarna hade till och med sagt åt mig, efter det att dom sätt röntgenplåtarna på min rygg, att jag borde lägga av med hockeyn.
– Man kan väl säga att tiden kändes mogen för att återvända till Sverige. Dessutom hade jag flera travhästar på gång som jag skulle träna och tävla med.

Hur var Vancouver som idrottsstad vid den här tiden?
– Man måste nog säga att det i första hand var hockeyn som var stor där eftersom den är som störst i just dom här trakterna av Kanada. Dom hade även en travbana som jag var och besökte några gånger. Det var för övrigt en svensk som jobbade där som kusk.
– Vi var några svenskar som bodde i Vancouver samtidigt. Det blev att man mest umgicks med dom vid sidan av hockeyn. Vi lärde också känna flera av våra grannar i det området som vi bodde i.
– Annars var det mest träningar, matcher och resor. Man hann inte med så mycket annat än det. När man väl fick lite tid över var det skönast att bara få umgås med familjen och strosa runt i stan.

Det blir bara en säsong i Leksand och en i Mora efter återkomsten till Sverige innan hans  röda skridskor åkte upp på hyllan hemma i Heden utanför Leksand.
– Det var för lite och för tama träningar i Leksand då. Jag kände att utsikterna för Leksand var inte speciellt goda andra säsongen som jag var hemma. Jag beslutade mig för att sluta med ishockey, men samtidigt hade Christer Abris fått sitt första tränarjobb som var i Mora. Han ringde helt enkelt och frågade om jag ville komma dit och spela en säsong.
– Jag kom väl igång först efter fem matcher eftersom jag ville göra klart lite andra saker och gå på älgjakt först, haha…
– Det var en kul säsong och det spelades roligare hockey i Division 1 än vad det gjordes i elitserien då. I elitserien tillät domarna att man hakade och klängde på varandra så det aldrig blev något riktigt spel. I Division 1 var det ett mer öppet och tekniskt spel.

Var det aldrig aktuellt under din tid i Leksand att byta till någon annan klubb än Mora?
– Jo, tidigt var det faktiskt aktuellt med Malmö. Det var efter VM 1977, men nu blev det NHL i stället.

Per-Olov Brasar 1

Brasar i Tre Kronor.

Totalt har Per-Olov Brasar spelat 108 A-landskamper och spelat fem VM-turneringar samt ett Canada Cup.
– Mina bästa landskamper måste varit i samband med VM 1976 i polska Katowice där vi tog brons och VM 1977 i Wien där vi vann silver.

Vad var framgångsreceptet i den omtalade turneringen i Wien?
– För det första hade vi ett väldigt bra lag. Sedan höll vi ihop laget väldigt bra ute på isen samtidigt som Göran Högosta i målet verkligen hade sin toppform just då.
– Vi hade Hans ”Virus” Lindberg som förbundskapten och han var en mycket bra ledare. Han fick verkligen ihop oss som grupp. Tyvärr gick vi på pumpen mot Tjeckoslovakien annars hade vi vunnit guld.

Singel Ericson skrev i tidningen Expressen följande efter VM 1975:s andra dag:
”Hans Jax, 27 år och svensk VM-debutant, Mats Åhlberg och Per-Olov Brasar – tre leksingar blir dagens centralfigurer. Svenskarna får för lite mat. Inga protester hjälper. De får käka extra på korvbaren utanför hotellet Holiday Inn…”
– (Skratt) Det där har jag inget minne av. Det måste alltså ha varit vid hotellet i Düsseldorf. Det hände många roliga saker på resorna med Tre Kronor och Leksand, men just den här episoden minns jag inte.

Det gör heller inte Hasse Jax när Old School Hockey frågar honom om hur han minns det här.
– Att vi skulle ha fått för lite mat på hotellet i Västtyskland har jag inget minne av. Det måste ha varit ett sätt för journalisten att få något att skriva om. Under alla landslagsuppdrag som jag har varit med på så har i alla fall jag fått bra med mat, skrattar Jax.

Per-Olov Brasar AA

Ett klassiskt hockeykort.

Brasar var även med 1976 i det första Canada Cup som spelades där Tre Kronor slutade på en fjärdeplats.
– Det var stort att bara få vara med i den första turneringen som spelades där alla proffs kunde vara med. Jag hade aldrig varit över till Kanada tidigare så det var en alldeles speciell upplevelse att få se hur allt fungerar kring hockeyn i Kanada.
– Jag glömmer heller aldrig premiärmatchen mot Kanada i Toronto. Det var då Börje Salming fick den här stående ovationen av publiken i fem minuter. Då förstod man hur stor han var borta i Kanada.
– Vi gjorde en bra turnering, men förlorade mot Finland med 8-6 trots att vi haft ledningen med 4-1 efter halva matchen. Hade vi vunnit den matchen så hade vi spelat final mot Kanada eftersom vi slog Tjeckoslovakien i sista matchen, avslutar Per-Olov Brasar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten