Sök
Thomas Fordell.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Privat
ÖVRIGT

Leukemin ska inte få stoppa 23-åriga tränartalangen

En trafikolycka tvingade honom att avsluta spelarkarriären som 20-åring. Thomas Fordell valde då istället att satsa på en tränarkarriär. Den satsningen fick dock pausas abrupt – efter att han i februari 2019 fått beskedet att han drabbats av leukemi.
– Jag hade vissa dagar då jag bara funderade på vad som händer. Jag var mer inställd på att om cancern vinner över hjärnan, det är då jag förlorar kampen, säger Fordell till hockeysverige.se. 

NORRKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Ibland tar livet oväntade former. 

Thomas Fordell hade en karriär som spelare i främst Finspång, men slutade när han var 20 år efter en trafikolycka som gav honom en så kallad Whiplash-skada. Efter det var han hockeydomare under några år. Då ha slutat som domare tog en karriär som tränare vid precis som hans farbror Mikael Fordell. Bland annat var Thomas Fordell tränare i Vita Hästens U15 och U16, men även i Huddinges ungdomsverksamhet. 

Men i februari 2019 kastades hans tränarplaner abrupt om.
– Det började med att jag var trött och inte orkade någonting. Jag trodde att jag var utbränd. Mina dagar var så att jag satt på Hovet från nio till elva för att se när Djurgården tränade. Sedan åkte jag och käkade i ishallen med materialaren, Stefan Jansson, och alla vaktmästare som jobbar i Huddinge. På kvällen var det fokus på laget. Jag var hemma i Bredäng vid elva, halv tolv på kvällen, berättar 23-åringen då vi ses i Himmelstalundshallen för en intervju om hans tuffa resa efter ett sjukdomsbesked som förändrats hans livssituation. 
– I december blev jag sämre och fick lunginflammationskänsla vilket jag sökte läkarvård för. Man sa att jag hade lunginflammation och blev sjukskriven i två veckor, men jag blev inte bättre. Då sa läkarna att det kunde sitta i upp till halvår.

Thomas Fordell.Thomas Fordell.Foto: Ronnie Rönnkvist

"BLEV BARA BLEKARE OCH TRÖTTARE"

Det visade sig att en annan incident skulle visa vad Thomas Fordell hade för problem.
– Jag blev bara blekare och tröttare. En vinterdag i januari kör jag av vägen med bilen efter hjulen tappat fästet. Dagen efter mådde jag inte bra. Jag trodde det berodde på olyckan.
– Vi åkte in till Vinnervisjukhuset i Norrköping. Då konstaterades det att blodvärdet gått från ungefär 130 till 82. Då blev det akut röntgen med kontrast, koll att jag inte hade inre blödningar och så vidare.
– Jag blev inlagd från söndag till måndag för att få en påse blod. Vi skulle sedan ta prover under tisdagen för att se om blodvärdet gått upp. Det gick upp till 94, vilket det ska göra av en påse blod. ”Kom tillbaka på fredag så ser vi om kroppen börjat producera blod själv”. På fredagen var det nere på 84 igen. 

Då blev det mer akut för Thomas Fordell.
– In direkt från Finspång till BIO-labbet för att ta prover. På fredagskvällen ringer läkaren och säger att jag inte fick vara i folksamlingar under helgen. ”Du ska vara hemma. Sedan ska du träffa mig klockan ett på måndag”.
– Jag visste inte vad det var, men den 4:e februari sa läkarna att dom tror att jag har akut leukemi men också att dom var tvungna att ta ett benmärgsprov för att vara 100 procent säkra. Provet gjorde jag under tisdagen på Universitetssjukhuset i Linköping och på onsdagen opererade jag in en infart i bröstet. En sorts starkare kanyl som tål cellgifter.
– På torsdagen började sedan behandlingen även om dom inte fått provsvaren från benmärgen. Läkarna var ändå ganska säkra på att det var leukemi.

Foto: Privat

"JAG BLEV SJUK EFTER VARJE BEHANDLING"

Hur hanterade du allt det här med tanke på hur snabbt allt gått?

– Det var andra gången jag hörde talas om leukemi. Första gången var i samband med när Oliver Mattsson blev sjuk. Jag fick då ett hum om att jag hade något liknande i alla fall. När jag frågade läkaren om det var blodcancer svarade han att det var så.
– Då förstod jag att det skulle vara cellgifter. Sedan skulle jag vara klar. Men det var lite mer än bara det. Jag blev sjuk efter varje behandling, blodförgiftning eftersom immunförsvaret försvann och sjuk av inre bakterierna i kroppen.
– Hela februari låg jag inlagd på sjukhuset eftersom läkarna ville se hur kroppen reagerade på behandlingen. 

Hur mådde du mentalt vid den här tiden?

– Svårt att säga… Alla säger att jag inte reagerade utan bara körde på. 

Kände du så själv också?

– Jag hade vissa dagar då jag bara funderade på vad som händer. Jag var mer inställd på att om cancern vinner över hjärnan, det är då jag förlorar kampen.
– Många refererade till hockeyn ”Tänk dig att det här är en final i SM, att du ska vinna matchen. Gör du det får du SM-bucklan”. 

Fick du någon form av dödsångest?

– Faktiskt inte eftersom dom sa att oddsen var på min sida, men lite rädd för döden var jag ändå.
– Dom sa bland annat att byta stamceller var det farligaste man kan göra. Vill inte kroppen ha stamcellerna kan inte heller läkarna göra någonting. Det gick ju bra och jag sitter här idag, säger Thomas Fordell samtidigt som han skrattar och spricker upp i ett stort leende innan han fortsätter:

– Biverkningar av behandlingarna? Huden blir torr, jag tappade håret, men annars, om man inte kollar på håret, märks det inte att jag är sjuk. 

FÅTT STÖTTNING AV VÄXJÖTALANGEN: "KRIGA VARJE DAG"

När började du känna att det här trots allt går bra?

– Jag hade den här ”fight-känslan” från dag ett. Alla kompisar sa ”Kämpa nu, vi tror på dig”. Sedan har jag fått meddelanden, bland annat från Marcus Davidsson. Meddelandet fick jag en dag då jag kände att det var kört eftersom jag mådde riktigt, riktigt dåligt. Han skrev att jag skulle kriga varje dag och att han tänker på mig. Då kände jag verkligen att jag skulle lyda hans råd och verkligen fightas till det jag blir helt frisk.
– Just Marcus hade jag sett 2016 då han spelade i Djurgårdens J20. Då spelade jag fortfarande och tänkte att så där vill jag också spela. Året efter lade jag av, men jag har fortsatt följa honom och sett upp till det han gör. Dessutom är han en trevlig grabb utanför isen. Det var stort att få den hälsningen. 

När Marcus Davidsson får höra vad Thomas Fordell säger om honom blir han glad.
– Det känns väldigt bra att jag kunnat vara till hjälp när Thomas verkligen behövt den, säger Växjö-talangen till hockeysverige.se.

Marcus Davidsson har stöttat Fordell i kampen.Marcus Davidsson har stöttat Fordell i kampen.Foto: Ronnie Rönnkvist/Privat

"VARFÖR GRÅTER NI OCH INTE JAG?"  

Cancer är något som gör att anhöriga och vänner till den drabbade får många tankar. Givetvis var så fallet även för Thomas Fordells närmsta.
– Dom tog det hårdare än vad jag gjorde. Jag hade polare som trodde jag var nere i botten och förberedda på det värsta. Min äldre syster, Jessica, kom in gråtande på rummet. Även min andra syster, Johanna, kom in gråtande. Jag kände ”varför gråter ni och inte jag?”
– Det handlade nog om att jag var inne i processen och inte hann tänka. Från dag ett… jag bara körde. Sedan ville jag som tränare hela tiden ha koll på att jag fick rätt mediciner och behandlingar.

Det är inte bara Marcus Davidsson från hockeyvärlden som hört av sig till Fordell, något som betytt mycket för honom.
– C More hörde av sig, Jörgen Larsson… Jag känner hans grabb Kristoffer. Kristoffer och ”Mackan” är två av anledningarna till att jag sitter här idag. Dom har varit på mig om att jag ska kämpa.

Fordell tystnar en stund innan han fortsätter.

– Sedan har det varit tränare från SHL hela vägen ner till botten av seriesystemet som hört av sig.
– Vad det betytt? Först blev jag chockad och kände ”shit, det är inte bara familjen och vännerna som bryr sig”. Det här gör att jag orkar kriga samtidigt som suget att komma tillbaka till hockeyn blir starkare.
– Till exempel kom domaren Micke Nord upp till mig på sjukhuset. Vi hade en liten incident för fyra, fem år sedan då jag dömde. Då var han tränare för Arboga. Den incidenten pratade vi om på sjukhuset så det var kul att vi båda kom ihåg den.
– Han kom in för att ge oss tips och råd efter en match. Kommer en SHL-domare in för att ge tips lyssnar jag med elefantöron, men så tyckte inte domarekollegan. Han tyckte det var kritik och skickade in en rapport till förbundet där han skrev att Micke kommit in för att klaga. Jag sa till min domaransvariga att jag inte ville stå med i den rapporten.
– Det han kommit in och sagt vara bara ”Det här gjorde ni bra och det här kan ni tänka på”. Jag som ville uppåt som domare lyssnade och tog till mig. Att sitta och käfta emot en SHL-domare, det gör man inte.

Fordell tillsammans med domaren Mikael Nord.Fordell tillsammans med domaren Mikael Nord.Foto: Privat

FÅR INTE SITTA I PUBLIKEN PÅ MATCHER 

Idag skriver vi 15 januari och Thomas Fordell är inte friskförklarad.
– Mina prover ska egentligen inte vara så här bra. Dom har sagt att jag skulle vara förberedd på att fylla på med blod och så vidare, men det har inte behövts.
– Sedan måste jag tänka mig för lite extra. Ska jag exempelvis åka till Växjö för att titta på hockey. Då kanske jag tar det lugnt dagen efter. Dessutom vet jag inte hur jag mår imorgon. Det kan bli en skitdag…

Hur mår du då?

– Ungefär som att jag fått en influensa. Jag blir inte hungrig, inte ens vill kolla på hockey eller något annat. Jag vill bara sova av dagen. 

Tänker du mycket på sjukdomen dagligen?

– Rätt mycket faktiskt. När jag söker tränarjobb är jag orolig för att klubbarna ska tänka ”om cancern kommer tillbaka mitt under säsongen då försvinner du in för att gå igenom behandling igen?” Nu har jag varit borta ett år från att coacha ett lag. Då tänker jag hur det påverkar allting.
– Sedan måste jag tänka på sjukdomen hela tiden eftersom jag har restriktioner. Tillexempel får jag inte äta Grapefrukt, mögelost eller dricka opastöriserad mjölk. Köttet måste vara välstekt och vitt och så vidare.
– Dessutom får jag inte sitta i publiken på hockeymatcher. Ska jag gå på match måste jag gå in bakvägen och sedan sitta i en loge. Det är många praktiska saker som jag måste tänka hela tiden. Här (Vita Hästen) har jag blivit erbjuden att sitta i en loge och dessutom gå in genom en av nödutgångarna, så det har fungerat. Samma sak i Linköping och Växjö. Det här är riktigt snällt av klubbarna. 

Vita Hästens ordförande Rickard Rauge tillsammans med Fordell.Vita Hästens ordförande Rickard Rauge tillsammans med Fordell.Foto: Ronnie Rönnkvist

DRÖMMER SOM SHL  

Hur långt fram planerar du ditt hockeyliv?
– Jag drömmer, precis som alla andra, om att komma till finrummet SHL. Jag har näst högsta utbildningen så jag får vara assisterande i Hockeyallsvenskan.
– Idag är jag bara 23 år. Kollar vi på tränarna som är på toppnivå så är nästan alla 40 plus. Många kompisar säger att jag förtjänar att vara i finrummet eller Hockeyallsvenskan eftersom jag är en hockeynörd och kan mycket hockey.
– Samtidigt måste jag bevisa hockeyvärlden att jag förtjänar den platsen. Då måste jag börja någonstans, i U16, J18, J20 och sedan klättra. Det är ganska få som bara hoppar in i SHL eller Hockeyallsvenskan och som är 23 år. Den jag kommer på är Tommy Boustedt. Han var väl bara 25 år när han tränade Hammarby i Elitserien. 

Innan vi skiljs åt vill Thomas Fordell passa på att skicka ett tack till alla som stöttat hans kamp mot leukemin.
– Jag kan inte nå ut till alla via sociala medier eller telefon, men jag vill här genom hockeysverige.se tacka för stödet. Jag hade inte räknat med att så många skulle höra av sig. Det är därför jag sitter här idag, för att folk skickat att dom är med mig på den här resan, avslutar Thomas Fordell med ett leende och lite blanka ögon.

Idag 19:00
Brynäs IF - Skellefteå AIK
1 2.30
X 4.25
2 2.75
Idag 19:00
Leksands IF - Växjö Lakers HC
1 2.50
X 4.35
2 2.50
Idag 19:00
Örebro HK - IF Malmö Redhawks
1 2.05
X 4.15
2 3.35
Idag 19:00
Luleå HF - IK Oskarshamn
1 1.30
X 6.55
2 9.00
Idag 19:00
HV 71 - Djurgårdens IF
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Idag 19:00
Linköping HC - Frölunda Indians
1 2.75
X 4.40
2 2.30
Idag 19:00
Färjestads BK - Rögle BK
1 2.30
X 4.35
2 2.75
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten