TV: Veteranens hjärnsläpp – får matchstraff i Winter Classic

Utomhusfest i Dallas med 85 000 personer på läktaren runt Cotton Bowl. Då svarade hemmalagets veteranforward Corey Perry för ett sällan skådat hjärnsläpp. Med en armbågstackling sänkte han Nashvilles back Ryan Ellis och fick matchstraff – efter mindre än tre minuters spel.

Corey Perrys karriär har befunnit sig i brant utförsbacke de senaste åren. Efter att ha vunnit Hart Trophy som NHL:s mest värdefulla spelare 2012 har han blivit allt mindre produktiv och efter förra säsongen blev han till och med utköpt ur sitt monsterkontrakt med Anaheim Ducks.

Perry flyttade till Dallas för att försöka skaka liv i karriären, men det har gått sådär. På 33 matcher har den forne 50-målsskytten gjort tre mål och 13 poäng.

AVSTÄNGNING ATT VÄNTA?

Nu är frågan om det inte kommer att dröja ett tag innan han får en ny möjlighet att bättra på den statistiken. Under nyårsdagens Winter Classic-möte med Nashville Predators drabbades Stars-forwarden av matchstraff redan 2.44 in i den första perioden. Detta sedan han delat ut en armbågstackling mot huvudet på motståndarbacken Ryan Ellis. Ellis tvingades avbryta matchen till en följd av tjuvsmällen.

Nashville utnyttjade det efterföljande powerplayet till att skjuta matchens två första mål.

För Perrys del lär smällen utmynna i en avstängning.

Trots 0–2-underläge efter första perioden kunde Dallas vända och vinna matchen med 4–2.