Linus Videll
HockeyAllsvenskan

KHL-stjärnan tränar med allsvenska klubben

ANNONS

I fjol gjorde han sin klart bästa säsong i karriären. Linus Videll står dock fortfarande utan klubb. Nu börjar han träna med krisande Södertälje, men SSK-fansen kanske inte borde hoppas på en stjärnvärvning. 
– Jag tycker hockeyn är kul utomlands, säger Videll till LT.

Linus Videll har spelat i KHL ända sedan han lämnade AIK under hösten 2011. Under sitt åttonde år i den ryska ligan fick han sitt stora genombrott i fjol, 33 år gammal.

Den svenske stjärnan gjorde 48 poäng på endast 49 matcher. Detta gjorde att han blev poängbäst i sin klubb Dinamo Riga, trots att Videll missade flera matcher på grund av skada. Han stod för 0,98 poäng per match vilket var det sjätte bästa poängsnittet i hela ligan. Hans 24 mål gav även en femte plats i KHL:s skytteliga.

"DET ÄR LITE TIDIGT"

Trots sin stora succé är den 34-årige forwarden fortfarande klubblös. Tidigare under sommaren har han tränat med Almtuna för att hålla igång men under torsdagen började han träna med krislaget Södertälje.

Detta har gjort att många SSK-fans har börjat drömma om att Videll ska återvända till spel i klubben, då han var en SSK:s bästa spelare under sin tid i klubben mellan åren 2006 och 2010. 

En återkomst till SSK är dock inte trolig berättar Videll nu själv. 
– Inte i år. Det är lite tidigt, tycker jag, när jag hade den säsongen jag hade. Jag tycker hockeyn är kul utomlands, säger han till Länstidningen Södertälje.
– Det är såklart jag vill komma igång och börja spela, säsongen har ju börjat, men det går ingen nöd på mig, fortsätter han.

Att 34-åringen tränar med Södertälje är alltså bara en tillfällig lösning och han berättar även att det är oklart om han ens kommer att fortsätta träna med klubben framöver. 

BLICKAR TILLBAKA MOT KHL

Linus Videll berättade för hockeysverige.se i början av juni att han inte skulle ha några problem att vänta med att skriva på ett nytt kontrakt till september.
– Jag har ingen panik. Jag har en så pass bra säsong bakom mig så jag känner att jag kan ta det lugnt. Jag vill inte hoppa på något som jag känns helt rätt. Ska jag skriva något nu så ska det kännas väldigt bra, både för mig och familjen, sade han då.

Nu har september redan passerat och vi är inne i oktober. Att Videll fortfarande är kontraktslös beror dock inte på att det inte har funnit erbjudanden. 
– Det finns ju intresse och jag har erbjudanden som jag skulle kunna skriva på. Men man vill ha rätt summa och jag har varit lite kräsen. Jag hade ett väldigt bra år så tycker jag att jag kan vara kräsen. Så då har det dragit ut på tiden lite. Kanske man har varit för kräsen, jag vet inte, men det kommer lösa sig på något sätt, säger han till LT

Linus Videll menar dock att det är just KHL som är huvudspåret. Varken spel i SHL eller med Södertälje i HockeyAllsvenskan är aktuellt för tillfället. 

Den här artikeln handlar om: