NHL 20 kommer ut i butik den 13 september.
Foto: EA SPorts
E-sport

NHL 20 ökar fokus på presentation och yta – med utvalda uppgraderingar till spelmotorn

En ny hockeysäsong står för dörren och så gör även EA Sports senaste tillskott i NHL-serien, NHL 20. Hockeysveriges Hampus Duvefelt har fått chansen att knyta på sig de virtuella skridskorna och testa det nya spelet.

I slutet av vår recension av NHL 19 skrev vi på Hockeysverige följande rader: ”Ge oss splitter nya kommentatorer, ett helt nytt spelläge, nya intron, förbättrad grafik och ökad kraft på presentationen. För spelkänslan, den har ni redan satt.”

En form av önskelista inför framtida produktioner av världens bästa – och för den delen enda – ishockeysimulator.

Ett år senare kan vi konstatera att EA SPORTS NHL-team i Vancouver lärt sig svenska och kommit över just vår recension, för i mångt och mycket är ökat fokus på presentationen precis vad NHL 20 erbjuder.

Redan innan första pucksläpp blir vi varse om flera av nyheterna i NHL 20. Borta är känslan av tv-produktion – ersatt av ny grafisk design, nya effekter (mer ljus och ljud!) och nytillkomna kommentatorer som inte är rädda att ta i från tårna. Hela sändningspaketet kring matcherna andas tempoökning, något som i allra högsta grad är en medveten förändring.
 Under många år har vi inspirerats av tv-produktioner och specifikt NBC Sports när det kommer till presentationen inom vårt spel, berättar Clement Kwong, producent på NHL-serien, för Hockeysverige.se i samband med ett besök på Electronic Arts Sweden i Stockholm. 
 Inför NHL 20 gjorde vi det till en prioritet att bygga om presentationen från grunden och ersätta tv-upplevelsen med en mer modern och livlig produktion, riktad mot en yngre publik.

nhl20-2-1568048966.jpgFoto: EA Sports

NYA FUNKTIONER I FRANCHISE MODE

Strävan efter att fånga upp den yngre målgruppen märks tydligt, inte minst då ett av de nya spellägena i årets upplaga går under namnet ”Eliminator” – visserligen baserat på förra årets nytillskott NHL Ones, men med inspiration hämtad från Battle Royale-fenomen som Fortnite och Apex Legends. Tre spelare (en mot en mot en) utkämpar bataljer mot en och samma målbur på en liten utomhusrink, varpå en vinnare går vidare medan de två förlorarna elimineras och får börja om från början.

En form av herre på täppan i ishockeyformat.

Balansen mellan att tillfredsställa de inbitna hardcore-fansen och locka nya spelare är en delikat sådan. Särskilt för ett produktionsteam som har ett spikat releasedatum för en ny titel varje år. Efter att ha spenderat ett antal timmar med slutprodukten kan vi konstatera att NHL 20 definitivt väger över till de nytillkomna spelarnas fördel.

Med det inte sagt att det inte finns nytillskott den NHL-frälste kommer uppskatta. Managerläget Franchise Mode har fått sig en rejäl uppgradering i form av funktionen ”trade finder”.

 Om det är ett läge jag personligen uppskattar som kanske inte så många nya spelare ger sig in i är det franchise mode, säger Kwong. Jag är glad att vi lagt ner tid på vår nya trade finder. Förmågan att enklare kunna hitta bytesaffärer kommer spara mycket tid för våra inbitna fans.

nhl20-3-1568049103.jpgClement Kwong.Foto: Hampus Duvefelt

ETT TILL ÅR UTAN FROSTBITE

Uppgraderingarna till populära EA SPORTS Hockey League och Hockey Ultimate Team lyser dock med sin frånvaro. Efterfrågade funktioner som ett träningsläge för EASHL eller att motståndare i HUT som slutar spela och lägger kontrollen åt sidan sparkas ut ur matchen, tycks få vänta till kommande upplagor.

Dock får sig även Hockey Ultimate Team en putsning sett till presentation med nya, läckra animationer i samband med att spelaren öppnar paket.

För att komma fram till ett helhetsbetyg måste vi dock färdas till och utforska den heliga graalen av sportspel: spelkänslan.

Hur är det egentligen att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på den virtuella isen i NHL 20?

Först och främst är det lika bra vi rycker loss det största plåstret: spelmotorn förblir oförändrad även i NHL 20 vilket innebär ytterligare ett år utan omtalade Frostbite.

Däremot får sig RPM-teknologin (Real Player Motion) som anlände i NHL 19 en rejäl putsning. Där fokus i NHL 19 låg vid att så verklighetstroget som möjligt återge skridskoåkningen hos virtuoser som Connor McDavid och P.K. Subban, implementerar NHL 20 RPM i resten av spelarens rörelser – framförallt i skottögonblicket.

Om 19 var McDavid, Subban och skridskoåkning är 20 Auston Matthews, Alex Ovetjkin och direktskott.

Skarpare rörelsemönster i skottögonblicket och mer polerade animationer leder oundvikligen till att skotten – snärtiga handledsskott, välplacerade dragskott och tunga slagskott – nu känns alla betydligt ”bättre” än tidigare. Vilket i sin tur leder till mål. Otaliga mål. Om någon får för sig att positionslåsa som målvakt i NHL 20 kan vi redan nu förvarna om att det kommer bli en rejäl utmaning.

Skridskoåkningen är sig lik, i positiv bemärkelse, medan passningsspelet nu står ut som den funktion som nu kan behöva lite mer uppmärksamhet och utveckling.

Slutligen.

Efter att ha fått våra önskemål (någorlunda) uppmärksammade från förra årets recension avslutar vi denna text med våra förhoppningar för NHL 21: en djupdykning och genombearbetning av spelseriens populäraste lägen EASHL och HUT, samt något helt nytt.

Vi föreslår alltid lika efterfrågade GM Connected eller varför inte ett omarbetat enspelarläge i stil med FIFA:s påkostade succé ”The Journey”?

NHL 20, BETYG: 

3 puckar av 5 möjliga

NHL 20 finns att förbeställa via CDON för 592 kronor - men går också att köpa direkt i din konsol (Playstation Store eller Microsoft Store) för nedladdning. 

Du kanske även vill läsa:
Elias tar plats på omslaget: "En stor ära"
Elias tar plats på omslaget: "En stor ära"
Foppa, Sudden och Pebben - här är alla svenska "Alumnis" i NHL 20
Foppa, Sudden och Pebben - här är alla svenska "Alumnis" i NHL 20
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten