Bildbyrån
Jonathan Sigalet
SHL

Back-klippans galna debut: Sköt hattrick

ANNONS
Jonathan Sigalet hade lekstuga när Brynäs besegrade Leksand med 5-2. Den normalt sett ganska defensiva backen slog till med ett hattrick.

3, 2 ,3 ,5, 7. Det är Jonathan Sigalet målnoteringar under hans knappa fem säsonger i SHL. Det är med andra ord ingen van målskytt som Brynäs plockat in som sin nye toppback till kommande säsong. Men idag hade han en maximal utdelning.

Back-klippan var isens gigant och slog till med ett hattrick i Brynäsdebuten, när de besegrade Leksand med 5-2 i Ljusne. Han bjöd både på ett läckert solomål, ett skott från blå som styrdes in och ett direktskott i spel sex mot fem i slutminuterna. En liten brasklapp ska dock lämnas in. En annan stjärnvärvning, Greg Scott, kan ha varit på pucken på 5-2-målet från Sigalet.

Sigalet var dock inte det enda nyförvärvet som presenterade sig för Brynäs. Även återvändande Anton Rödin och poängsprutan från den tyska ligan, Jaedon Descheneau fick måljubla för förra säsongens tabell-elva. 

Leksands nyförvärv levererade också

Leksand fick också se mål från två nyförvärv. Sebastian Wännström visade prov på sitt fina skott när han öppnade lagets målkonto den här säsongen, och sen blev Daniel Olsson Trkulja målskytt när han tryckte in en puck från nära håll.

Leksand hade faktiskt ledningen med 2-1 efter den första perioden, men därefter vände Brynäs till 3-2 i den andra perioden och gjorde två ytterligare mål i slutakten. Leksand hade ett stolpskott vid underläge 2-3 och var alltså ytterst nära en kvittering - men i stället ryckte Brynäs ifrån ordentligt.

Den här artikeln handlar om: