Sök
SHL

TV: HV71-talangen – en back för första rundan

Han är en back som många tror kan gå i första rundan av NHL-draften nästa sommar. HV71-backen Emil Andrae står inför en spännande säsong som startar med Hlinka Gretzky Cup ikväll.
– Det är en bred årskull med många bra spelare, säger han om årets upplaga av Småkronorna till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Fostrad i östkustpärlan Västervik, förädlad i Oskarshamn och nu redo att göra väsen av sig i HV71.
Emil Andrae svarade för en stark fjolårssäsong i Jönköping och gjorde inte minst bra i från sig i landslagströjan med U17-landslaget.

Nu rivstartar säsongen 2019/20 med kvällens premiär mot Slovakien i Hlinka Gretzky Cup med Småkronorna.
– Det ska bli jättekul. Det är många bra lag och en kort turnering, men det ska bli väldigt roligt. Jag tycker att vi har ett stabilt lag av det jag sett än så länge, säger Emil Andrae till hockeysverige.se under ett besök i Stockholm.

Småkronorna saknar fixstjärnorna Alexander Holtz och Lucas Raymond, som har ”befordrats” till U20-landslaget, men har andra spelare med ljus framtid. Inte minst Andrae själv och hans bästa kompis/lagkamrat Zion Nybeck.
– Absolut, det är en bred årskull med många bra spelare, nickar han instämmande.

FLYTTADE TILL RIVALEN 

17-åringen spelade för moderklubben Västervik till och med säsongen 2016/17. Då valde han att göra en flytt till rivalen IK Oskarshamn. Men speciellt kontroversiellt var flytten inte.
– Med de förutsättningarna jag hade var det ändå okej tycker jag. Jag tror de flesta förstod varför jag gjorde det, menar han.

Emil Andrae gjorde ett år i IKO och hann faktiskt vara ombytt i fyra allsvenska matcher under sin säsong där. Trots att han bodde kvar hemma i Västervik.

– Det funkade bra att få ihop hockey och skola, men samtidigt var det långt att åka. Jag pendlade en timme (enkel väg) varje gång, men samtidigt hade jag brorsan där och han hjälpte mig mycket och ibland bodde jag över hos honom när jag inte kunde komma hem. Det var skönt att ha honom där.

STOREBROR – DEN STÖRSTA FÖREBILDEN  

Storebror Carl Andrae, 19 år, har varit en viktig person för Emil.
– Jag har faktiskt aldrig haft några stora förebilder på det vanliga sättet utan alltid sett upp till min bror, fast han är forward, berättar han.
– Han är tre år äldre och jag har velat vara som honom ändå sedan jag var liten. Jag ville göra allt som han gjorde och det var han som fick mig att börja med hockey. Det var han som gick på hockeyträningarna och det var häftigt när han ville göra det, då ville jag också göra det. Men om jag skulle säga någon som jag inte skulle jämföra mig med, men som jag kan se en likhet med är det i så fall Oliver Ekman Larsson.

På vilket sätt?
– Han är också en duktig skridskoåkare och en bra allroundback. Han är en ledargastalt som jag också vill vara. Det är någon jag kollar på.

Och han är från Småland också…
– Det också.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag skulle säga att jag är en allround-back, en tvåvägsback som både kan peta in en i offensiven och är stabil bakåt. En spelare coachen kan lita på i alla situationer. Jag gör allt för laget och vill göra skillnad på isen.

SKYNDAR LÅNGSAMT MOT SHL  

Första säsongen i HV71 blev lyckad. Efter att ha vant sig vid att bo hemifrån har han smält in i sin nya omgivning i Jönköping.
– Det har varit jättekul. Inga konstigheter på något sätt. Första året var det mycket nytt, man behövde lära känna nya personer, nya tränare och nya personer i skolan, ny klass och allting. Men ju längre det gick, ju bättre blev det.

Hockeymässigt har det gått riktigt bra…
– Det tycker jag med. I början var det lite segt, innan jul, men sedan blev jag uppflyttad (från J18) till J20 och fick spela mer och mer och mer. Jag fick en väldigt stor roll i slutspelet, både i J18- och J20- laget och sedan blev det U17-VM där vid jul och det var en rolig upplevelse.

Börjar du snegla mot A-laget?
– Ja, absolut. Man har sina mål och det är ett mål. Jag fick vara med några träningar förra året och känna på och det var något nytt även om jag varit med och spelat med a-laget innan i Oskarshamn. Det är ett mål, men min uppgift är att göra det så bra som möjligt i J20 innan man kan ta chansen högre upp.

Hur lång tid tror du att du behöver innan du är en SHL-spelare?
– Svårt att säga, men jag skulle vilja säga två år men allt kan hända.

KAN GÅ I FÖRSTA RUNDAN 

Innan dess kan det hinna bli desto mer fokus på NHL-draften. Emil Andrae är framme vid sitt draftår och ses som en spelare för första rundan i Montréal nästa sommar.
– Än så länge har jag inte tänkt på det. Man har ju sett en del listor och så där och jag kollar på dem, det kan jag inte ljuga om, men än så länge lägger jag inte så mycket energi på det. Det kommer när det kommer och det är bara att fortsätta jobba, säger han.

Är det en målsättning att gå i första rundan av draften?
– Absolut, självklart. Men det är väldigt tidigt på året och mycket som händer under året så man kan inte ta något för givet. Jag måste fortsätta göra det hårda jobbet. Jag vet att det är en klyscha, men det är så det är.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten