Filip Forsberg vill vinna Stanley Cup och visa upp den i Leksand.
Bildbyrån och Ronnie Rönnkvist
NHL

Vill ta Stanley Cup-bucklan till Leksands-Noret

Han är hemma på sommarsemester efter en strulig säsong. Nu vill Filip Forsberg vinna det ultimata hockeypriset och visa upp det hemma på Noret.
– Det är tanken och drömmen, berättar han för hockeysverige.se och berättar också om hans inköpta hushållsmaskin som gör matlagningen till en fröjd.
– Det låter svårare än vad det är och idiotsäkert, förklarar han.


LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Sedan drygt sex år tillbaka har Filip Forsberg två hem. Ett hemma i Leksand och ett hemma i Nashville. Forsberg är som bekant uppväxt på andra sidan älven i Leksand sett från Tegera Arena och gamla Isstadion, men större delen av senaste åren har han befunnit sig i musikstaden Nashville, en stad som växer när det gäller både befolkning och ishockeyintresse.
- Hockeyintresset i Nashville är jättebra. Vi hade i stort sett fullt på dom allra flesta matcherna i början, men inte många var speciellt hockeykunniga. Dom flesta tyckte nog bara det var kul att dricka några öl på matcherna och hoppades på att det skulle bli någon fajt och några mål, berättar Filip Forsberg när hockeysverige.se träffar honom i hans hem i Leksand där man har en fantastiskt fin utsikt över till Leksands-Noret på andra sidan Österdalälven.
- Givetvis med vår framgång har intresset vuxit och nu är det väldigt jättebra. Det snackas hockey, man ser tröjor, t-shirtar och kepsar var man än är. Samtidigt, i och med ökade intresset ställer folk högre krav på oss, vilket jag tycker är bra.

STOR KONTRAST

Nashville har närmare 650 000 invånare, vilket är en kontrast mot det Leksand Filip Forsberg är uppväxt i. Där bor det runt 15 000 i hela kommunen och i själva centralorten Leksand drygt 6000.
- Det är lite skillnad, men det är ganska lugnt i Nashville. Nu har det ändå blivit en av USA:s hetaste städer och det flyttar dit runt 100 personer per dag, vilket är helt otroligt.
- Industrin växer, men även musiken vilket gör att det blir en lite mer storstadskänsla. Innan har det varit lite av en landsbygdsort. Folket och staden har haft lite av en countrystämpel, men nu finns många fler bra restauranger och mycket möjligheter. Det har vi fått känna av givetvis eftersom vi antagligen delvis har bidragit till det genom hockeyn.

Du har fått lite av stjärnstatus i Nashville och även NHL, hur har du hanterat den biten under resans gång?

- Det där är ingen jättegrej. Vi har det ganska smidigt i Nashville eftersom vi inte är Toronto, Montréal eller någon av andra städerna där det kan vara tufft att bara gå ut och äta.
- Folk i Nashville är väldigt respektfulla med sådana saker. Visst kommer det fram någon då och då i mataffären och vill ta något foto, men det känns som att dom är vana att det är lite kändisar runtomkring tack vare att musiken är så pass stor där. Alla där behandlar oss väldigt bra och det underlättar givetvis.

Inte alldeles olikt det Leksand du är uppväxt i och bor under sommarhalvåret?
- Ja, det skulle jag säga, men här är det mer att jag känner alla (skratt). Men absolut det håller jag med om.

Vi tittar ut mot älven och Noret, invid kajen står båtarna Gustav Vasa och Engelbrekt i solen samtidigt som passagerarna kliver ombord för en kortare matkryssning antingen upp på Siljan mot Mora och Rättvik eller ner efter Dalälven mot Insjön.

Hinner du sakna Leksand under hockeysäsongen?
- Ja, det gör jag. Jag trivs jättebra på båda ställena och jag skulle säga att jag har två hem. Jag åker hem då jag åker hit och jag åker hem då jag åker tillbaka.
- Det är väldigt fint här i Leksand och det är här jag vill bo när det väl är slut där borta, säger Filip Forsberg med ett leende samtidigt som hans bror Karlskoga-forwarden Fredrik Forsberg, som sitter med, nickar instämmande.

GOTT OM SVENSKAR I NASHVILLE

Filip Forsberg är inte ensam svensk i Predators. I laget spelar även Viktor ArvidssonCalle Järnkrok och Mattias Ekholm.
- Vi är jättetajta alla fyra. Sedan blir det att vi umgås lite mindre på hemmaplan med tanke på att både ”Ekan” och Calle har fått barn och Viktor har gift sig. Dom har sina egna familjer.
- Det är framförallt då vi är på ”Roaden” vi umgås mest och är ute och käkar någon middag tillsammans. 


bb180521lt012-1564231542.jpgViktor Arvidsson, Filip Forsberg och Mattias Ekholm var tre av fyra Nashville-svenskar som vann VM-guld 2018.Foto: Bildbyrån 
Hemma i Nashville hinner annars Filip Forsberg inte med så mycket annat än att just spela hockey.
- Ska jag vara helt ärlig gör jag inte så mycket. Det finns ju musiken och egentligen oändliga möjligheter, men när jag väl är ledig är det skönt att bara vara hemma och inte göra så mycket.
- Jag försöker göra mat då och då, men det går lite upp och ner, skrattar Nashville-vingen, som har lite specialiteter då det kommer till just matlagning.
- Jag har köpt en Sous vide…

???
- Man kokar upp vatten i ett rör. Sedan vacuumförpackar du det som ska lagas. Efter det stoppar man ner det i det är vattenbadet. Det blir väldigt bra faktiskt. Det låter svårare än vad det är och idiotsäkert.
- Exempelvis så marinerar du köttet, lägger i det i plastpåsen, suger ur luften och stoppar ner det i vattenbadet. Sedan får det ligga där allt från en till tre timmar. Vill du tillexempel ha det medium så ställer du bara in den graden. Det är väldigt enkelt.
- Det var en i laget som tipsade mig om det här och han sa att det var väldigt enkelt och det är också galet enkelt.
- Jag har en flickvän nu så förhoppningsvis kommer jag få lite mer hjälp med matlagningen också, säger 24-åringen med ett leende. 

EN MISSRÄKNING

Säsongen i Nashville blev allt annat än vad Filip Forsberg hade hoppats på. Det blev 28 mål och totalt 50 poäng på 64 matcher, vilket han själv tycker är en missräkning.
- Det började riktigt bra, men efter skadan gick det utför kan man väl säga. Exakt så gick det för laget också. Vi var väldigt bra i början och vann 13 av 16 första matcherna. Sedan fick vi skador på fel spelare vi fel tillfälle.
- Efter skadorna kom ingen riktigt tillbaka på den nivån vi var på från början. I slutspelet räckte vi inte till alls. Det var en dålig säsong, säger Filip Forsberg samtidigt besvikelsen över säsongen lyser igenom.

Hur mycket tappade du personligen på grund av skadan?
- Det är svårt att säga. Vi hade ett väldigt ”flow” i början. Sedan blev ”Arvid” skadad och efter några matcher till blev jag skadad. Dessutom var (P.K) Subban och (Kyle) Turris skadade. Då hade vi fyra tunga skador.
- När jag kom tillbaka kändes det bra, men det var mest frustrerande att vara borta en månad när det hade gått bra för mig och laget.

Är det skadan som gjorde att du även tackade nej till VM?

- Ja, det var huvudanledningen, men det var även några smågrejer som jag fått under säsongen. Två år i rad har jag dessutom spelat nästan in i juni så jag behövde ladda om lite.

Vilka förväntningar har du på nästa säsong med tanke på din besvikelse över den förra?
- Samma som vi hade det vi gick in med till förra, att vinna. Det är därför vi är där. (Matt) Duchene gör förhoppningsvis att våra chanser ökar ännu mer, så det ska bli jäkligt kul.

Får vi se Stanley Cup-bucklan på Noret i vår?
- Det är tanken och drömmen, men alla vet hur svårt det är att vinna och det går inte att ta något för givet.

Dessutom spelar ditt Leksand i SHL kommande säsong, hur tänker du kring det?
- Dom är tillbaka där dom hör hemma. Det behövs inte sägas så mycket mer än att det är så det ska vara, avslutar Filip Forsberg med ett leende.  

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten