Sök
En bild till Mattias Ritola tog Patrik Zackrisson till Dalarna.
Ronnie Rönnkvist
SHL

Det började med en bild till Ritola

Patrik Zackrisson är tillbaka i Sverige. Denna gång är det Leksand som ska få njuta av den spetsige forwarden. Faktum är att allting började med en bild som "Zacke" skickade till kompisen Mattias Ritola.
– Han sa det till ”Tjomme” som sa att han skulle börja jobba på det, säger 32-åringen till hockeysverige.se.


SIGTUNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Leksands sportchef, Thomas Johansson, rustar ordentligt inför klubbens återkomst i SHL. På listan av nya spelare finns Jonas AhnelövJohan FranssonMattias GöranssonJanne JuvonenSpencer AbbottAndreé HultFredrik ForsbergSebastian Wännström och Daniel Olsson Trkulja


Den senaste spelaren att ansluta är OS-spelaren Patrik Zackrisson. Senaste säsongen spelade han i KHL för Dynamo Moskva, men från början kommer han, som så många andra skickliga hockeyspelare, från Skå.
- Skå var lite av en skyddad verkstad och inte så hetsigt. Vi spelade för att det var kul och jag fick spela med äldre fram och tillbaka, berättar Patrik Zackrisson när hockeysverige.se träffar honom i hans och flickvännen Carolines hem i Sigtuna utanför Stockholm.
- Det var inte den här pressen och hetsen att vi skulle vinna. Det var att ha roligt, ingen bytte klubb och alla fick vara med. Snarare var det så att vi behövde folk så alla fick spela mycket.
- Man ville också att kompisarna i klassen skulle vara med och det var aldrig den här konkurrensen. Jag tyckte det bara var positivt. 


collage-trkulja-ahnelov-goransson-1563521892.jpgTre av Leksands nyförvärv: Daniel Olsson Trkulja, Jonas Ahnelöv och Mattias Göransson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Det blev även en del fotboll i Skå under uppväxten, men hela tiden var hockeyn sporten nummer ett för Zackrisson.
- Jag spelade fotboll fram till det jag flyttade till hockeygymnasiet då jag var 16 år. Hockeyn gick alltid före för mig. Om det krockade valde jag nog alltid hockeyn. 


FLYTTADE TILL GÖTEBORG


Trots att 32-åringen är uppväxt i utkanten av Stockholm valde han att flytta till Göteborg och Frölunda när det var dags att välja hockeygymnasium.
- Djurgården var lite aktuellt, men jag sökte inte hockeygymnasium från början. Det var något om att man skulle köra något gemensamt med Djurgården och Väsby. Jag och Patric Hörnqvist spelade båda i Division 1. Han i Väsby och jag i Skå. Vi möttes någon gång, men Väsby var mycket bättre. Dom var i toppen av ettan och vi i botten, säger Leksandscentern med ett skratt och fortsätter:
- Då kanske jag skulle gå i vanligt plugg och gå till Djurgården men eventuellt spela med Skå i ettan om dom höll sig kvar och så vidare. Det var lite surr, men aldrig något konkret.
- Sedan började det här med juniorlandslag, agenter och så vidare samtidigt som jag fick förfrågan från Frölunda. Jag var nere och hälsade på och blev såld på den idén. Det var många bra spelare där, många bra kompisar som Fredrik PetterssonMattias Ritola och så vidare. Dessutom hade vi Thomas Steen som tränare. Det gjorde att valet blev enkelt till slut.

Du klev in i eliten då du kom till Frölunda, vad kom tiden där att betyda för dig?
- Det blev på ett annat sätt och seriöst jämförelsevis. Framförallt var jag tvungen att växa upp eftersom jag flyttade 50 mil hemifrån. Jag fick ta hand om mig själv. Klart jag hade hjälp i skolan och mat i hallen, men samtidigt var jag själv där och fick växa som person när jag fick ta mer ansvar.
- Det här tror jag har hjälpt mig i livet och gör så än idag, att jag lärde mig tvätta, laga mat, gå upp på morgonen och så vidare. 


MINNESVÄRD DEBUT


Det var också under tiden i Frölunda Patrik Zackrisson gjorde sin elitseriedebut, en debut han sent kommer att glömma.
- Den gick så där. Jag var inne i sju sekunder sedan hade jag minus ett, skrattar Zackrisson och fortsätter:
- Jag kom in på isen då vi hade ett uppspel. När jag kom ut tog jag min båge, men backen tappade pucken eller slog ett felpass mitt in i gapet. Modospelaren hängde den och efter det fick jag inte spela något mer i den matchen. Det var allt jag gjorde i den matchen.

Stephan Lundh var tränare i Frölunda vid den tiden, men han kunde knappast skylla det målet på den 18-åriga debutanten från Skå.
- Jag vill säga att det inte var mitt fel (skratt), På den tiden spelade man dessutom mycket mer på tre femmor. Sedan var det några unga som gjorde några byten då och då. Just då hade vi det där bytet. 


patrik-zackrisson-7-1563522065.JPGPatrik Zackrisson vid sin swimmingpool. Foto: Ronnie Rönnkvist

Efter Frölunda har du spelat i nio olika lag, hur har det påverkat dig som hockeyspelare och person?
- Jag har inte reflekterat så mycket över det där, men jag är nog ganska anpassningsbar och tycker det är kul med nya utmaningar. Jag har aldrig haft några problem att komma in i några lag eller lära känna personer.
- Första veckorna är såklart alltid tuffa och man är lite tystare. Oftast har jag ändå alltid haft någon ingång på någon. Jag tycker att ändå att vart jag än varit så har det varit roligt.

Har din sambo, som för övrigt är Tony Mårtensson syster, varit med på hela den här resan runt om i olika klubbar och länder?
- Ja, vi träffades för tio år sedan i Linköping. Hon har varit med på alla utlandsresorna, alltså dom långa tripparna.

Hur har det fungerat?
- Jättebra. Hon var hemma och jobbade en del under första åren och pendlade lite fram och tillbaka. Atlant och Prag var smidigt. Lugano var också smidigt. Dit flyttade hon med och var där hela tiden.
- Hela tiden har det varit bra ställen. Det enda som har varit svårt var Novisibirsk. Då fick vi barn precis i samband med att jag drog dit. Den biten var svår att rådda, men när hon väl kom dit trivdes hon jättebra. Hon är också sådan som tycker det är kul med äventyr. 


FINALFÖRLUSTERNA SVIDER


Patrik Zackrisson har varit med om tre SM-finalförluster, två med Skellefteå och en med Linköping. Han gör heller ingen hemlighet av att det svider en del.
- Jag har en finalförlust i KHL också… Det är såklart skitsurt. Jag har sett hur glada alla är som lyfter bucklan. ”Figge” (Robin Figren), som är en bra vän till mig, har tatuerat in bucklan på armen. När han sitter där och spänner sina muskler blir jag förbannad, säger Zackrisson med ett skratt och fortsätter:
- Klart att det är surt och jag tycker att vi varit nära alla gånger, eller senaste gången med Skellefteå städade Frölunda av oss och vann rättvist med 4-2 i matcher. När vi förlorade med Skellefteå mot Växjö var vi nära och när vi förlorade med Linköping mot HV71 var vi också nära. Där hade vi 2-0 borta, fick ett mål bortdömt och efter det vände serien. Vi hade kunnat haft 3-0 i matcher annars. Det handlar om små marginaler och när jag var i Prag förlorade vi ”game seven”.
- Det blir ett tråkigt slut på säsongen när det blir så. Man åker hellre ut i kvarten…

Gör det här att det triggar dig att fortsätta spela?
- Jag skulle inte bli nöjd även om vi vinner. Klart att det skulle vara jättehäftigt att vinna som grupp, lag och personligen. Men jag spelar inte hockey bara för att vinna ett SM-guld. Jag spelar för jag tycker det roligt och brinner för det.
- Sedan hoppas jag att hela tiden utvecklas både som hockeyspelare och person. Självklart spelar jag för att vinna, men inte för att vinna en gång och sedan är det slut. 


patrik-zackrisson-11-1563522190.JPG"Zacke" i sin nya arbetsuniform. Foto: Ronnie Rönnkvist

Patrik Zackrisson fick 2018 vara med om något av det största man kan vara med om som hockeyspelare, att spela ett OS.
- Det var en pojkdröm och häftigt att bli uttagen. När vi väl spelade var det som landslagsmatcherna jag hade spelat förut. Det var även mot spelare jag mött förut.
- Klart att det var riktigt häftigt att fått vara med i OS om dom bästa hade varit med, men då hade inte jag själv haft en chans att komma med. Själva grejen med att få vara med i ett OS var väldigt häftig, men väl där blev jag inte tagen av stundens allvar under matcherna.
- Sedan var det häftigt då vi var uppe och kollade på några skidgrejer, men jag tycker det är lite tråkigt att det var i just Sydkorea eftersom jag inte kände av atmosfären. Hade OS gått i Tyskland, Italien eller Österrike tror jag att man känt av det mer.
- Det var häftigt, men det känns som dom hade kunnat göra själva OS bättre. Hade vi presterat bättre så hade det också varit roligare.

Jonas Ahnelöv var där, Johan Fransson med och nu ska dom spela i Leksand, hur mycket påverkade det ditt val av klubb?
- Lite tror jag, absolut. Det är spelare jag känner samtidigt som det känns som Leksand har något på gång och inte bara går upp och hoppas på det bästa.
- Jag har bara hört gott om ”Tjomme” (Thomas Johansson) också. Med honom visar Leksand att klubben tänker långsiktigt. Jag sa också att jag ville skriva ett långt kontrakt om jag skulle hem till Sverige. Oavsett vart jag skulle gå ville jag till en klubb där jag verkligen kan bry mig och inte bara spela en säsong och sedan se vad som händer.
- Jag vill vara någonstans där jag inte bara ser till min egen prestation utan även ser till laget, föreningen och så vidare. Det tycker jag ska bli kul. Klart att det blir lättare att göra det om jag känner att det är spelare där jag är bekväm med och tror på. 


BÖRJADE MED EN BILD


Alla rykten kring Leksand och Patrik Zackrisson började faktiskt med ett ganska oskyldigt inlägg på Messenger till Mattias Ritola.
- Det var redan på gång för tre år sedan. Vi båda hade spelat tillsammans i Skellefteå. Sedan hade vi båda en ganska dålig säsong i Schweiz. Han var i Fribourg och jag i Lugano. Leksand började rycka i Ritola och ville få hem honom och även ha med mig på det.
- När Leksand åkte ur dog det ut, men så fort Leksand gick upp tog det fart igen på något sätt. Jag skickade en bild till Ritola på skoj för att hetsa honom lite. Efter det har jag vetat att Leksand var intresserade.
- Jag ville helst stanna utomlands och jag hade kontrakt med Dynamo Moskva. När det tog slut samtidigt som jag ville börja blicka hemåt kändes Leksand som ett bra alternativ.

Är bilden till Mattias Ritola anledningen till att Thomas Johansson hörde av sig?
- Ja, det tror jag absolut. Jag skickade till Ritola på skoj precis när Leksand gått upp ”Grattis, behöver ni en center?”
- Han sa det till ”Tjomme” som sa att han skulle börja jobba på det. Så började kontakten och där såddes det ett frö, så jag tror absolut den kan ha påverkat.

Var det aldrig aktuellt med dina tidigare klubbar som Frölunda, Linköping eller Skellefteå?
- Jo, absolut. Jag pratade inte med Frölunda eftersom jag tror att dom redan har en ganska full trupp. – Jag pratade med andra klubbar i Sverige, men det här kändes för vår del som det roligaste alternativet.

Det blir ett familjebeslut när man har familj och barn…
- Klart att det påverkar. Vi har varit i Linköping och gjort två år i Skellefteå. Vi vet vad vi får där. Det är jättefina städer och jättebra föreningar, men vi kände att vi ville prova något nytt och en ny utmaning.
-I Leksand finns också Ritola, Fransson, Ahnelöv som har familjer, barn och så vidare. Då kanske det kan bli lätt för oss att komma in i laget och byn. Jag tror att det är folk som är i samma position som oss, vilket kan påverka positivt i den sociala biten.

Senaste säsongen spelade Patrik Zackrisson för Dynamo Moskva. Där svarade han för fem mål och totalt elva poäng på 38 matcher.
- Jag hade en ganska tuff säsong. Vi bodde och trivdes jättebra i Moskva. Jag hade struligt, men hela laget lite strul i början och gick jättedåligt. Jag var skadad lite, kom tillbaka bra men fick inte riktigt komma in i laget. Det var fram och tillbaka, spelade till höger, vänster, center, bänken…
- Innan slutspelet fick jag helt plötsligt spela igen. Jag gjorde ett bra slutspel, men jag visste inte om det skulle rädda nästa säsong eller inte. Så gjorde det inte i det här fallet, vilket jag har full förståelse för.
- Dessutom fick vi en väldigt speciell tränare där, (Vladimir) Krikunov som jag tror många har mycket att säga om. Han fick ändå laget att prestera bättre än innan så man kan inte säga så mycket.

Det måste ändå ha varit ganska höga förväntningar på dig med tanke på vad du presterade i Sibir Novisibirsk?
- Absolut, men jag fick inte samma roll som jag hade där. Det var Vadim Shipachyov och Dmitri Kagarlitskysom var lagets stora namn. Dom fick köra hur mycket dom ville. Sedan var det vi andra.
- Klart att det var lite svårare då också. Jag tycker inte att jag spelade dåligt, men jag presterade inte som jag skulle. 


TROR PÅ LAGET


Nu väntar alltså spel i SHL med Leksand, ett nytt kapitel i Patrik Zackrissons liv.
- Jag vet egentligen inte vilka förväntningar jag har (skratt). Vi måste ta ett steg i taget. Först måste vi etablera oss, så är det ju. Leksand har gått upp och ner, fram och tillbaka. Det där måste man tvätta bort.
- Samtidigt måste vi kunna blicka framåt direkt. Vi kan inte bara säga att vi ska undvika nedflyttning utan vi vill till slutspel. Varje match vill man ju vinna oavsett vilka man möter eller när man spelar. Vi måste ha den målsättningen.
- Sedan får vi inte bli för nedslagna om vi inte vinner. Där tror jag Roger (Melin) kan vara bra eftersom han är väldigt positiv som tränare. Vi vill till slutspel. Sedan får vi ta det därifrån och ta det steg för steg och om fyra år kanske vi kan vara där och slåss.

Hur tänker du om det lag Leksand ställer på benen som nykomling?
- Det känns som vi har ett ganska bra lag med många bra spelare. Jag tror vi kan hålla en bra klass, avslutar Patrik Zackrisson samtidigt som ett flygplan som just lyft från närliggande Arlanda flyger på ganska låg höjd ovanför oss. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten