Dick Axelsson, Johan Harju och Adam Brodecki.
Bildbyrån
SHL
LISTA: Tio klubblösa SHL-profiler

De flesta SHL-klubbarna har mer eller mindre fyllt sina trupper inför den stundande säsongen. Ute på marknaden finns fortfarande en del intressanta namn som den gångna säsongen spelade i SHL. Här listas tio SHL-profiler som fortfarande går klubblösa.

Vi må vara inne i mitten av juli, men hockeysäsongen börjar vara närmare än vad vi kanske tror. Om bara ett par veckor börjar SHL-lagen gå på is och spela träningsmatcher och innan vi vet ordet av det är grundserien igång. 

De flesta SHL-lagen har börjat fylla sina trupper. Trots detta finns det fortfarande ett gäng SHL-profiler som fortfarande går klubblösa inför den stundande säsongen. Nedan listas tio spelare som forftarande inte gjort klart med någon ny klubb inför nedsläppet i mitten av september.

Spelare, position, ålder (senaste SHL-klubb)

Dick Axelsson, fw 32 (Djurgården)
Efter säsongen fick Axelsson beskedet från sportchefen Joakim Eriksson att han inte ingick i planerna för lagbygget 2019/20. Detta trots att han var lagets poängkung i slutspelet, där han var en starkt bidragande orsak att laget gick hela vägen till en SM-final mot Frölunda. 

Ännu har Axelsson själv legat lågt kring sin egna framtid, men Joakim Eriksson utesluter inte en återkomst till Djurgården.
– Vi kom överens om att återkomma till varandra efter sommaren och utvärdera hur det ser ut för båda parter, sade Eriksson till klubbens hemsida i juni.

Filip Westerlund, b, 20 (Timrå)
Efter att ha fått ont om speltid i Frölunda byttes Westerlund plats med David Printz i Timrå i januari. Där hann den tidigare JVM-backen bara spela fyra matcher innan en axelskada satte stopp för spel under resterande delen av säsongen.

Kontraktet med Frölunda gick ut efter säsongen och 20-åringen går fortfarande klubblös. För Hockeypuls berättade han i går att det finns SHL-intresse för honom.
– Det finns några klubbar som hört av sig, men jag kan inte gå in på några detaljer, sade han då.

Adam Brodecki, fw, 24 (Linköping)
Med sina 22 poäng (7+15) på 46 matcher hade Adam Brodecki sin poängmässigt bästa säsong i SHL-karriären. Därför var det nog många som höjde på ögonbrynen när Linköping i mitten av maj meddelade att man parterna valt att gå skilda vägar.

Det har varit tyst kring Brodeckis framtid sedan dess, men det borde rimligtvis finnas intresse kring den Tre Kronor-meriterade 24-åringen från SHL-klubbarna.

Johan Harju, fw, 33 (Luleå)
Efter totalt nio a-lagssäsonger i Luleå fick den Övertorneå-födde forwarden tacka för sig i våras. I NSD:s podcast "Ett stenkast från Delfinen" har Harju berättat att han var beredd att gå ned i lön för att stanna hos norrbottningarna, men att han inte fick något erbjudande alls att ta ställning till.
– Men jag hade inte ens ett skambud på bordet. Jag hade inget att ställa mig in på, säger han i podcasten.

Har tidigare kopplats ihop med en flytt till Linköping, men det är uppgifter som senare har dementerats av Correns Per Bergsten.

Daniel Widing, fw, 37 (Rögle)
Återvände till Rögle efter ett kortare gästspel i Djurgården i höstas. Noterades för tio poäng (6+4) på 39 matcher i grundserien, men fick efter säsongen inte något nytt kontrakt av Ängelholmsklubben.

I en intervju med Hockeynews berättade Widing att han håller alla dörrar öppna, och att både spel i Europa och i SHL finns på tapeten. Han berättade även att det inte finns några planer på att lägga av.

190226se062-1563450445.jpgDaniel Widing. Simon Eliasson/Bildbyrån


Johan Forsberg, fw, 34 (Luleå)
Fick, liksom Harju, det dystra beskedet att han inte fanns med i Luleå Hockeys framtidsplaner i våras. Stod för andra säsongen i rad för tio poäng i SHL:s grundserie innan han gick poänglös i slutspelet.

Sedan kontraktet med norrbottningarna löpte ut i våras har det varit tyst kring Forsbergs framtid. En och annan SHL-klubb skulle nog kunna ha nytta av Forsbergs tjänster, men än så länge har inget lag nappat.

Nichlas Hardt, fw, 31 (Växjö)
Lämnade Malmö för ett hårdsatsande Växjö i slutskedet av den gångna säsongen. Hardt stod för tre poäng under de tolv avslutande grundseriematcherna, medans han noterades för ett mål på sju slutspelsmatcher för smålänningarna.

Går alltjämt klubblös och det har varit ont om spekulationer kring danskens framtid. Han har tidigare gjort tre framgångsrika säsonger i Finland, kan en återkomst till vårt östra grannland vara aktuellt, kanske?

Jimmie Ericsson, fw, 39 (Skellefteå)
Efter ett par om och men blev det i mitten av juli förra sommaren klart att Ericsson skulle köra ytterligare en säsong i Skellefteå. 39-åringen noterades för 19 poäng (8+11) på 42 matcher och tilldelades kaptensrollen av huvudtränaren Tommy Samuelsson inför säsongen.

Ericssons säsong avslutades i samband med att han skadade hälsenan och vaden i rivalmötet med Luleå i februari. 39-åringen rehabiliterar skadan för fullt, och i en lång intervju med hockeysverige.se förra veckan berättade han förra veckan att han siktar på SHL-spel till hösten.

Johannes Salmonsson, fw, 33 (Timrå)
Salmonsson kom i höstat tillbaka till svensk hockey och Timrå efter tre säsonger i Tyskland. 33-åringen skördade stora framgångar hos nykomlingarna och stod för 19 poäng (4+15) på 33 matcher. Salmonsson skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Timrå i våras, ett kontrakt som dock bröts i och med att klubben ramlade ur SHL.

Forwarden berättade för hockeysverige.se för två veckor sedan att han varit i kontakt med SHL-klubbar, men att en återkomst i Tyskland också finns på tapeten.

Christian Engstrand, m, 30 (Mora)
30-åringen fick den gångna säsongen spolierad till stora delar på grund av en efterhängsen hjärnskakning. Ersättaren Janne Juvonen tog sedan över förstaspaden i dalaklubben och när säsongen summerades hade Engstrand bara spelat 20 matcher totalt.

Efter nedflyttningen till Hockeyallsvenskan revs kontraktet med Mora, och nu går burväktaren alltjämt klubblös. I början av juni berättade han för hockeysverige.se att han först och främst blickar utomlands.
– Ja, just nu är det utomlands som gäller, sade han då.

Andra noterbara spelare som fortfarande går klubblösa: Mattias NørstebøIlari MelartPer LedinJohan AlmFredrik Lindgren

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 14 maj
11:20 Danmark - Kazakstan VM
11:20 Sverige - Österrike VM
15:20 Schweiz - Italien VM
15:20 Tjeckien - Storbritannien VM
19:20 Slovakien - Tyskland VM
19:20 Lettland - Finland VM
22:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning NHL
söndag 15 maj
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
onsdag 18 maj
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
fredag 20 maj
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten