SHL

Nykomlingens första SHL-fullträff – på nio år: ”Jag hade tappat räkningen”

ANNONS

Det blev aldrig riktigt spännande i Scandinavium på lördagseftermiddagen när det efter första perioden stod 5-0 på resultattavlan. David Printz firar inte bara en seger utan även sitt första SHL-mål sedan 2010.
– Jag har två grabbar där hemma som tjatar på mig hela tiden att jag måste göra mål, så det var kul att äntligen få sätta dit den, säger 38-åringen till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

När rivalerna från norr kommer till Göteborg består matcherna ofta av hetta, hård kamp och underhållning. Men för Skellefteå blev det idag platt fall när hemmalaget efter första perioden ledde med hela 5-0. De lyckades inte nyttja de 40 återstående minuterna, och lämnade med tunga huvuden Scandinavium efter 7-1-förlusten.

Desto gladare miner var det hos Frölundas spelare. Och för David Printz fanns det fler saker att fira än segern i sig. I slutet av den första perioden gjorde 38-åringen nämligen sitt första SHL mål på nio år.
– Det var någon framför mig som släppte pucken, och så fick jag den. Sen tänkte jag bara att jag skulle sätta den i bortre, ”mot strömmen” och allt det där som alla pratar om, säger David Printz om fullträffen.
–  Det var jättehärligt, självklart. Jag hade tappat räkningen, hade ingen aning om att det var så länge. Jag är jätteglad.

Hade hoppet lämnat dig?
– Nej, absolut inte. Jag har två grabbar där hemma som tjatar på mig hela tiden att jag måste göra mål, så äntligen fick jag sätta dit dem.

Är det svårt att leda med 5-0 efter en period?
– Ja, det är svårt, du har ju inte exakt samma inställning som inför matchen. Men det pratade vi om i omklädningsrummet, att vi skulle ta en period i taget och försöka vinna alla perioder. Och det gick ju vägen, så det kändes bra. Det var game over ganska fort.

”SÅ LÄNGE JAG UTVECKLAS VILL JAG FORTSÄTTA”

Den reslige backen kom till Frölunda från Timrå i en trejd mot den unge talangspelaren Filip Westerlund, i slutet av januari. Sedan dess har han spelat fem SHL-matcher med laget och hann precis vara med att hjälpa Frölunda till CHL-guld. Förutom att han trivs i klubben njuter han av tillvaron i sin nya stad.
– Jag trivs verkligen jättebra. Det är en jättehärlig stad, jag har aldrig varit här under en längre period tidigare. Jag tar mig runt med spårvagnen och njuter av att vara här. Det känns bara bra.

Hur är det att byta klubb mitt i en säsong?
– Det känns jättebra, självklart. Det är bara att titta på hur det har gått den här veckan, och Champions Hockey League. Det är bara kul att få vara med på den här resan. Sedan hoppas jag att vi avslutar bra.

I sommar fyller David Printz 39 år, en respektabel ålder för en utespelare. Men kroppen känns pigg och han verkar inte ha några planer på att lägga skridskorna på hyllan. Tankarna om vad som händer efter säsongen finns dock i bakhuvudet.
– Det gör de nog alltid. Man försöker planera så gott det går. Men det blir ju så när man blir äldre, att det blir ettårskontrakt  Jag tar ett år i taget nu, och det är kanske lite ansträngande för familjen som inte kan anpassa sig så mycket.
– Just nu känns det väldigt positivt och kroppen känns bra så det är bara att fortsätta. Så länge jag utvecklas vill jag fortsätta, det är nog det viktigaste för mig. Att jag känner att jag kan tillföra någonting.

Nu har du ett CHL-guld, och sedan tidifare en Calder Cup (2004/05). Hur hade det varit att kröna karriären med ett SM-guld?
– Det har man i baktanken hela tiden. Speciellt med det här laget och den här organisationen. Det skulle självklart vara en dröm. Sen skulle ett guld nog inte göra att jag omvärderar mitt beslut att spela eller inte, jag kommer nog fortsätta spela ändå. Men självklart skulle det betyda väldigt mycket, för mig, min familj och mina grabbar.

Matchen mellan Frölunda och Skellefteå slutade 7-1. Målskyttar blev Anders Grönlund, Linus Nässén, Brandon Gormley, David Printz, Ponthus Westerholm, Simon Hjalmarsson, Joakim Lindström och Joel Mustonen.

Skotten: 30-15

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch