Mattias Karlin (längst ner till vänster) håller på at rädda kvar Västervik i allsvenskan.
Västerviks IK

Karlin-effekten håller i sig – Västervik sköt Troja till knivigt läge

Sedan Mattias Karlin kom tillbaka till Västervik har de tre raka segrar. Den senaste nu ikväll när allsvenska kollegan besegrades med 5-6 på bortaplan. Det innebär att Västervik kopplade greppet kring en av de allsvenska platserna samtidigt som Troja har hamnat i ett prekärt läge med fyra omgångar kvar.

Det bjöds på svängig målfest när de allsvenska gängen gjorde upp i Ljungby Arena och de båda lagen var i ledning växelvis under matchen. Jörgen Karterud gav dock Västervik ledningen med 4-5 i den andra perioden och när Patrik Blomberg i den tredje gjorde 4-6 var goda råd dyra för Troja.

Jonathan Johnson reducerade med lite mindre än sex minuter kvar på klockan men närmare än så kom inte Troja som nu är nästjumbo i kvalserien med fem poäng upp till de två första platserna som ger allsvenskt spel nästa säsong.

Ifjol degraderades Västerås från Hockeyallsvenskan. Ikväll tog de sig upp på andra plats i kvalserien efter en rejäl comeback hemma mot Piteå. Efter 15 minuter av den andra perioden var bortalaget i ledningen med 0-3. Men efter två mål av lagkaptenen Fredrik Johansson och ett vardera från Johan Skiöld och Jesper Johansson var Västerås i ledningen fyra minuter in på den tredje perioden.

Magnus Isaksson skulle dock kvittera och matchen gick till straffar där Västerås kunde vinna genom avgörande av Johan Skiöld. 5-4 till Västerås.

Borlänge slog Huddinge på bortaplan med 1-3 och tog sig upp samma poäng som kvällens motståndare. De har nio vardera och är de som närmast skuggar Västerås på andraplatsen på elva poäng med fyra omgångar kvar.