Malmö besegrade HV71 med 3-1.
SHL

SHL-debutant målade direkt – då tog Malmö andra raka segern

ANNONS

Malmö tog sin andra raka seger när laget besegrade ett skadeskjutet HV71. Max Görtz visade vägen med sitt mål till 1-0. Men matchens höjdpunkt var ändå Axel Wemmenborn. 25-åringen gjorde sin första SHL-match i karriären och slog till med mål direkt i debuten. 

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tisdagskvällen bjöd på en drabbning mellan Malmö och HV71 i Malmö Arena. Två lag som inte imponerat de senaste matcherna och jagade nödvändiga poäng för att haka på övre halvan.

Malmö tog som hemmalag tag i den berömda taktpinnen. Men det var en hyfsat jämn första period som de nästan 5500 personer fick se i Malmö Arena. Men Malmö var laget som ganska rättvist tog ledningen. Det krävdes dock ett powerplay för att överlista Jonas Gunnarsson i HV:s mål. Max Görtz kunde läckert prickskjuta in 1-0 i krysset. Målvakten Gunnarsson som alltså är i HV71 på lån från just Malmö. Ett lån som löper ut den 31 oktober. En minst sagt konstig situation för 25-åringen, som helt klart var en av HV:s bästa spelare i matchen mot Malmö.

SHL-DEBUTANT GJORDE MÅL DIREKT

I andra perioden tog Malmö över mer och mer och vann skotten med klara 17-6. Det skulle också visa sig i målprotokollet. Erik Andersson ökade på hemmalagets ledning till 2-0. Det såg mörkt ut för HV som drog på sig tre utvisningar i andra perioder. Men hoppet tändes när Victor Ejdsell reducerade till 1-2. Malmö svarade dock direkt. Axel Wemmenborn satte 3-1 till hemmalaget. 25-åriga Wemmenborn, som är på lån från Pantern, idag gjorde sin SHL-debut och alltså nätade direkt i första matchen. Grattis!

STABILT MALMÖ VANN RÄTTVIST

I tredje bevakade Malmö sin ledning och det kändes som att bortalaget saknade lite spets. Kanske inte så konstigt med tanke på en väldigt lång skadelista. HV71 försökte med att plocka ut målvakten på slutet, men kom aldrig ikapp. Malmö vann med 3-1 och tog andra raka segern.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL