Tina Enström.
SDHL 1

Skrev åttaårskontrakt förra året – nu lägger hon av: ”Saknar motivation”

ANNONS

För ett och ett halvt år sedan skrev Tina Enström åttaårskontrakt med Djurgården. Nu meddelar klubben att den tidigare landslagsstjärnan slutar – blott 26 år gammal.
– Jag saknar motivation för att fortsätta spela ishockey, säger Enström i ett pressmeddelande.

De regerande svenska mästarna Djurgården går miste om sin största stjärna inför nästa säsong. I dag meddelar Tina Enström att hennes karriär är över.

I ett pressmeddelande säger 26-åringen att hon inte längre brinner för sporten.
– Hockeyn har varit mitt liv sedan jag var två år gammal så det här är inget lätt beslut att ta, men jag saknar motivation för att fortsätta spela ishockey, säger Enström.
– Jag känner att om jag ska spela ishockey så vill jag brinna för det fullt ut. Jag har funderat över sommaren och jag har kommit fram till det här beslutet.

Tina Enström kom till Djurgården från Modo 2014 och var med om att spela upp klubben i SDHL första säsongen i Stockholm. På vägen till avancemanget svarade hon för 58 poäng på 15 matcher under grundserien och ytterligare 32 på tolv kvalmatcher.

”DET ÄR EN LEDSAM DAG FÖR OSS”

I fjol var hon Djurgårdens poängdrottning med 36 poäng på 34 matcher. I slutspelet stod hon för ytterligare elva poäng på sju matcher när hon var med om att vinna karriärens andra SM-guld.
– Mitt första SM-guld med Modo, att få spela OS i Vancouver. Sedan när vi gick upp till Riksserien (nuvarande SDHL) med Djurgården. Och så klart SM-guldet med Djurgården, räknar Enström upp som sina bästa hockeyminnen från karriären.

Djurgårdens sportchef Nils Ekman beklagar beslutet.
– Ur ett hockeyperspektiv är det en ledsam dag för oss då det är en av Sveriges bästa hockeyspelare någonsin som slutar. Det tycker jag är synd. När någon tar ett sådant här beslut är det viktigt att man stöttar personen och visar tacksamhet, säger han.

Tina Enström skrev ett åttaårskontrakt med Djurgården den 23 februari i fjol. Det skulle ha gällt till säsongen 2023/24.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL