Urho Vaakanainen.
Nyheter

Placerades i Frölunda – nu är draftlöftet klar för ny klubb

ANNONS

Backlöftet Urho Vaakanainen är en av upp till sju finländska löften som kan gå i första rundan av NHL-draften i Chicago i sommar. Tidigare under säsongen placerades den robuste junioren i Frölunda, men nu står det klart att han byter klubb inom finska ligan i stället.

18-åringen lämnar JyP från Jyväskylä och går i stället till SaiPa från Villmanstrand. Där blir han bland annat lagkamrat med den tidigare Luleåbacken Per Savilahti Nagander och forne Leksands-keepern Frans Tuohimaa.

Urho Vaakanainen spelade 41 matcher för JyP i Liiga och gjorde två mål och fyra assist. Han var även med i både JVM, där Finland missade kvartsfinal, och U18-VM i Slovakien, där det blev silver efter finalförlusten mot USA.

Vaakanainen tippas gå sent i den första rundan av årets draft.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL