170202 Linkšpings Kristian NŠkyvŠ jublar med lagkamrater efter 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Linkšping och DjurgŒrden den 2 februari 2017 i Linkšping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRN / Cop 102 …

Linköping fick jubla igen – upp på fjärde plats: ”Ganska stabil insats från vår sida”

Linköping tog emot Djurgården på hemmaplan under kvällen. Hemmalaget kom med en bra form i ryggen medan gästerna hade tre raka förluster. Då slutade det som förväntat – hemmaseger med 4-1.

Det var annars Djurgården som började bäst och ägde pucken i Linköpings första period under de första 90 sekunderna. Bortalaget var det bättre laget om man ser till de första tio minuterna av matchen, men sen tog Linköping över mer och mer. Broc Little nätade efter åtta minuter i powerplay.

I inledningen av den andra ökade Mathis Olimb på till 2-0. Men Djurgården skulle få hopp i matchen när Matt Anderson skickade in pucken framför Linköpings mål och den på något märkligt sätt gick in.
Men det hoppet fick inte ens leva perioden ut då Kristian Näkyvä ökade på Linköpings ledning när han gjorde mål i powerplay.

I den tredje kunde sedan Anssi Salmela sätta dit 4-1 och matchen var vunnen för Linköping.
— Det var en ganska stabil insats från vår sida. Vi höll dem på utsidan och lät dem inte skapa  så många bra lägen på oss, summerade Linköpings Niklas Persson för Cmore efter matchen.

I och med segern passerade Linköping Skellefteå i tabellen och gick upp på fjärde plats.