Sök
Zdeno Chára.
Nyheter

Boston: En björn som har gått vilse

En Stanley Cup-utmanare på förhand, men i slutändan inte ens ett slutspelslag. Boston Bruins gick vilse förra säsongen och efter en sommar av konstiga beslut ser det ut att kunna bli ännu en säsong av besvikelse och frustration.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Matt Irwin, b, San José, Colin Miller, b, Los Angeles, Zac Rinaldo, fw, Philadelphia, Joonas Kemppainen, fw, Kärpät, Jimmy Hayes, fw, Florida, Matt Beleskey, fw, Anaheim.
Förluster:  Niklas Svedberg, mv, Salavat Julajev Ufa, Dougie Hamilton, b, Calgary, Matt Bartkowski, b, Vancouver, David Warsofsky, b, Pittsburgh, Daniel Paille, fw, klubblös, Carl Söderberg, fw, Colorado, Milan Lucic, fw, Los Angeles, Reilly Smith, fw, Florida, Gregory Campbell, fw, Columbus.  

S9

S1Tuukka Rask
Vezina Trophy-vinnaren från 2014 hade egentligen ingen dålig säsong i fjol, men den lilla statistiska försämring som han upplevde kan ha varit skillnaden mellan himmel och helvete för Bruins. Samma förutsättningar gäller den här säsongen i ett lag som har tappat skärpan i offensiven.

S2Zdeno Chára
Han är inte längre det försvarsmonster han en gång var. Åldern och de fysiska prövningarna har gjort att Chára har tappat spetsen som gjorde honom till en av världens bästa backar. Efter den chockerande Dougie Hamilton-trejden är han likväl Bruins viktigaste back och den som måste styra upp försvaret. Det är en tuff uppgift för en 38-åring som ser ut att vara i ganska brant utförsbacke.

S3Patrice Bergeron
Den trefaldige Selke Trophy-vinnaren är jämnheten själv. Han kanske inte blåser motståndarna av banan med sina offensiva siffror, men han vinner tekningar och plockar bort motståndarnas stjärnor samtidigt som han gör minst 20 mål och 50 poäng. Bergeron är dessutom en av ligans främsta tekare. En spelare att lita på i alla väder.

S4Brad Marchand
Superpest, retsticka och agitator. Kärt barn har många namn. Brad Marchand skapar ofta negativa rubriker med sina upptåg, men det är samtidigt lätt att glömma att han faktiskt bidrar offensivt för Bruins. Han har varit över 20 mål fyra av de fem senaste säsongerna. Den enda gången han missade 20-målsplatån var under lockouten 12/13, men då sköt han å andra sidan 18 mål på 45 matcher. Är som bäst när han hittar balansen mellan sitt småfula spel och den offensiva skickligheten.

S6
Lagets poängkung: 
David Krejci
Skador begränsade tjecken till 47 matcher förra säsongen. Det var en av anledningarna till att Bruins offensiv tappade så mycket kraft i fjol. En frisk Krejci gör inte färre än 60 poäng – och lär heller inte släppa täten i den interna poängligan till någon lagkamrat.

S5Ryan Spooner
Skicklig liten playmaker som visade framfötterna med 18 poäng på 29 matcher i fjol. Med Carl Söderberg ute ur bilden förväntas Spooner få en permanent plats i Bruins trupp. Har Bergeron och Krejci framför sig i centerhierarkin, men det är långt ifrån orimligt att tro att Spooner får en del istid i powerplay ändå.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det har varit en sommar som har fått många Boston Bruins-fans att slita sitt hår i frustration över lagledningens agerande. Nye general managern Don Sweeney blev snabbt en ifrågasatt man efter att ha trejdat backstjärnan Dougie Hamilton till Calgary i utbyte för en knippe draftval. Hamilton står på gränsen till ett stort NHL-genombrott och även om det ryktades att han inte riktigt fungerade i omklädningsrummet kom trejden som en chock för de allra flesta. Besten Milan Lucic var en annan publikfavorit som fick lämna klubben då han skeppades till Los Angeles. Bruins var tvungna att hitta på något för att få kontroll över utrymmet under lönetaket, men att trejda två publikfavoriter var kanske inte det folk hade förväntat sig. Om Boston Bruins för ett år sedan räknades som en Stanley Cup-utmanare kan man inte kalla dem för mycket mer än ett strecklag i år. Det kan bli slutspel om Tukka Rask kommer upp i samma nivå som 2013/14, men samtidigt talar ett tunnare försvar och en trubbig offensiv emot det. Nyförvärven Matt Beleskey och Jimmy Hayes är spännande, men knappast några spelare som kommer att lyfta laget till högre höjder. Boston Bruins gick vilse förra säsongen och sommarens affärer antyder att de fortfarande inte har hittat hem.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
40) Tuukka Rask
70) Malcolm Subban

BACKAR:
33) Zdeno Chára ”C”
44) Dennis Seidenberg
47) Torey Krug
52) Matt Irwin
54) Adam McQuaid
62) Zach Trotman
86) Kevan Miller

FORWARDS:
11) Jimmy Hayes
14) Brett Connolly
21) Loui Eriksson
23) Chris Kelly ”A”
25) Maxime Talbot
36) Zac Rinaldo
37) Patrice Bergeron ”A”
39) Matt Beleskey
46) David Krejci ”A”
51) Ryan Spooner
53) Seth Griffith
63) Brad Marchand
88) David Pastrnak

COACH: 
Claude Julien (sedan 2008)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten