Nyheter
NHL-draften 2015 – så skulle Juniorbloggen drafta svenskarna

Då var det dags igen – draften står för dörren och därmed och också Juniorbloggens egen draft.
Tar vi en titt tillbaka till förra årets draft tycker jag personligen att jag lyckades rätt bra. Min draft av Axel Holmström som nummer sju av alla svenskar hade idag varit ett ”stroke of genius” – nu gick han istället till Detroit i sjunde rundan.

Tittar vi på årets draft har allting handlar om Connor McDavid – och med allt rätta. Sällan har en juniorspelare varit så hajpad och samtidigt levt upp till varenda liten detalj.
Jack Eichel som kommer gå tvåa är också en talang utöver det vanliga och Buffalo, som med 99,999 procent säkerhet kommer att tinga amerikanen, behöver inte känna sig alltför besvikna.
Hade McDavid och Eichel gått i varsin draft hade de varit förstaval båda två – så bra är dem.

Tar vi ett titt på de svenska spelarna är det lite annorlunda jämfört med förra året. William Nylander gick som åttonde spelare, vilket jag lyckades pricka rätt bra, men någon liknande draftsuccé kommer vi inte vara med om i år.
Oliver Kylington som inför säsongen var topp fem har dalat rejält och är i mina ögon utanför en förstarunda. Däremot är de andra som jag tror kan klämma in sig på topp 30 – även om det inte blir något jättehög placering.
Intressant är att det finns en rad svenskar borta i USA och Kanada som alla gjort väldigt bra ifrån sig och har potentialen att gå ganska högt upp.

Huvuddelen av de som draftas i år är 97:or födda innan den 15 september och sent födda 96:or(efter den 15 september). Dock får spelare födda så tidigt som 94 fortfarande draftas men det är sista chansen för dem.

Rankingen som följer är inte så mycket en ranking som en egen draft. Jag sätter mig själv i positionen som General Manager och draftar de svenska spelarna utifrån hur jag betraktar dem som spelare och min uppfattning kring deras chans att på sikt slå sig in i NHL.
Ska sägas att jag inte sett spelarna som har hållit till borta i USA och Kanada under säsongen. Tyvärr gör det att draften blir något haltande på grund av bristande information om spelarna. Dock anser jag att jag inte kan ha en draftlista utan att ta med de svenskar jag tror går i draften. Därför kommer jag att utgå ifrån det jag visste om spelarna innan de åker över + ta hänsyn till vad jag sett och hört ifrån scouter och scoutingrapporter.

Jag kommer drafta 25 svenska spelare då det är runt den siffran som draftas varje år. Det betyder att en del spelare inte kommer att draftas överhuvudtaget.
Som ni kommer märka kommer det vara en större genomgång av spelarna i topp 10. Jag kommer även lägga in en tippad draft-placering där jag försöker mig på att gissa vilken draft-placering spelaren faktiskt kommer att få.

1. Joel Eriksson Ek, F, Färjestad
Kommentar: Fantastisk säsong bakom sig där han framför allt under våren gjorde ett kraftigt avtryck. Stor och stark i sin spelstil med ett riktigt vasst skott som främsta vapnet. Har potentialen att kunna bli en topp sex-spelare, framför allt ser jag honom i rollen som center i en andrakedja.
Tippad placering: 1:a rundan, 15-19

2. Jacob Larsson, B, Frölunda
Kommentar: Stabil tvåvägs-back med utvecklingspotential både defensivt och offensivt. Har visat att han är redo för större utmaningar i SHL genom smart och moget spel. En blivande topp fyra-back i NHL med ansvar i båda riktningarna – likt Alexander Edler.
Tippad draft-placering: 1:a rundan, 27-30

3. Jakob Forsbacka-Karlsson, F, Omaha Lancers
Kommentar:
Smart tvåvägs-spelare med en lutning åt det defensiva spelet. Står skriven som LW inför draften men kan lika väl spela center. Ser honom som en tredjecenter eller defensiv ytter i ett framtida NHL-lag – ungefär som en Jere Lehtinen.
Tippad placering: 2:a rundan, 45-49

4. Gabriel Carlsson, B, Linköping
Kommentar:
Stor och lång back med defensiva kvalitéer. Hans räckvidd gör honom svårpasserad och tillsammans med hans spelsinne och förstapass blir han en väldigt dynamisk defensiv back. Potential att spela som en topp fyra-back.
Tippad draft-placering: 2:a rundan, 40-45

5. Rasmus Andersson, B, Barrie Colts
Kommentar: Skulle axla Aaron Ekblads roll i Colts och gjorde det med bravur – 64 poäng på 67 matcher imponerar rejält. Spelskicklig back starka offensiva kvalitéer i framför allt skott och puckkontroll. Har potentialen att bli en nyttig poängplockande back i ett andra backpar.
Tippad placering: 2:a rundan, 57-61

6. Robin Kovacs, F, AIK
Kommentar: Säsongen kanske största utropstecken i Sverige. Ledande spelare i ett AIK som var en stor besvikelse. Snabbskrinnare med en naturlig näsa för mål. Har potentialen att kunna bli en topp sex-forward skulle möjligtvis kunna klara sig i en tredjekedja med en offensiv roll. Påminner om Carl Hagelin.
Tippad draft-placering: 3:e rundan, 62-66

7. Jesper Lindgren, B, Modo
Kommentar: Smart spelskicklig back med en fäbless för det offensiva spelet. Har väldigt bra spelsinne och rörlighet vilket tillsammans med sin kreativitet gör honom till ett offensivt hot på blålinjen. Har potential för en ledande backroll om han fortsätter att utvecklas i samma takt – dock lite av en chansning.
Tippad draft-placering: 5:e rundan, 144-148

8. Sebastian Aho, B, Skellefteå
Kommentar: Var otroligt förvånad att inga tog en chansning på Aho förra året. Levererade en ny stark säsong i Skellefteå. Hans stora spelsinne och spelskicklighet tar i mina ögon ut hans ringa storlek. Liknande spelare som Tobias Enström. Draftas han inte i år införskaffar jag en god man till alla NHL-scouter.
Tippad draftplacering: 4:e rundan 108-112

9. Filip Ahl, F, HV71
Kommentar: Storväxt forward med väldigt bra händer och rörlighet med tanke på sin storlek. Har ett bra spelsinne och har visat att han klarar av spel på högre nivå än J20. Har potentialen för en topp sex-roll om han kan börja utnyttja sin stora kropp på rätt sätt.
Tippad draft-placering: 3:e rundan, 79-83

10. Oliver Kylington, B, AIK
Kommentar: Gick från supersäsong till dålig säsong. Har fantastisk skridskoåkning och ett okej skott och kan på så sätt leverera offensivt. Finns i allra högsta grad potential men är inte högre upp på listan på grund av osäkerheten kring spelförståelse och attityd.
Tippad draft-placering: 2:a rundan, placering 33-35.

11. Gustav Bouramman, B, Sault Ste. Marie Greyhounds
Kommentar:
Klev in OHL och gjorde otroligt bra som rookie med 44 poäng på 67 matcher. Otroligt fin skridskoåkning och kan genom ett bra spelsinne komma ur svårare situationer förhållandevis enkelt. Tänkbar spelförande back i andra backpar.

12. Felix Sandström, Mv, Brynäs
Kommentar:
Högst rankad av de svenska målvakterna och var en av få spelare som kom ifrån J18-VM med godkänt. Starkt psyke, snabb och teknisk och har en bra kroppshydda. Har stor potential och ser väldigt intressant ut men att slå sig in som målvakt i NHL är svårt.

13. Jens Lööke, F, Brynäs
Kommentar:
Hårt jobbade forward med målkänsla. Visade prov på vilken sorts NHL-spelare han kan bli i JVM. Hade sedan en tuff vår och ett tufft J18-VM. Påminner om Patrik Hörnqvist i spelstilen och ska kanske titta lite extra på hans väg till NHL.

14. Lukas Vejdemo, F, Djurgården
Kommentar:
I mina ögon J20:s bästa spelare i år. Stor, kraftig – trots skador och sjukdomar – och bra teknik för sin storlek. Lever framför allt på sitt goda spelsinne och bra defensiv. En tänkbar tredjecenter.

15. Dmytro Timashov, F, Quebec Remparts
Kommentar:
Fantastiskt spelsinne och klubbteknik vilket det nya svenska poängrekordet i CHL vittnar om. Hans storlek ligger dock honom i fatet men spelmässigt en topp 6-forward.

16. Kevin Stenlund, F, HV71
Kommentar:
Kreativ, storväxt spelare men fina händer. Tyvärr skadebenägen vilket har hämmat hans utveckling. Betyder dock att det betydligt mer att hämta om han kan hålla sig kry.

17. Petter Hansson, B, Linköping
Kommentar: Lugn, säker tvåvägs-back som kan leverera offensivt, mycket tack vare sin tajmning i skotten. Påminner om och har stått i skuggan av lagkamraten Forsling.

18. Olle Alsing, B, Almtuna
Kommentar:
Otroligt spelskicklig och rörlig back med potentialen att bli en spelfördelande topp 4-back. Lite liten för tillfället men orkar och vågar man ge honom tid kan det bli bra.

19. Lucas Bengtsson, B, Frölunda
Kommentar:
Visat att han kan producera på seniornivå redan nu. Visserligen äldre men en bra talang att plocka upp för att låta utvecklas 1-2 år till i SHL.

20. Jonathan Davidsson, F, Djurgården
Kommentar:
Snabb ytterforward som är stark i en mot en-situationer. Otroligt fin skridskoåkning och väl fungerande teknik. Har potential för en tredjekedja, möjligtvis andra.

21. John Dahlström, F, Frölunda

22. Adam Werner, Mv, Färjestad

23. Daniel Bernhardt, F, Djurgården

24. Marcus Hardegård, B, Timrå

25. Fredrik Forsberg, F, Leksand

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten