Dillon Dubé.
Bildbyrån
KHL

Dillon Dubé skriver på för Dinamo Minsk

ANNONS

Dillon Dube är en av spelarna som misstänks för våldtäkt mot en kvinna under Hockey Canadas bankett 2018. Nu skriver han på för Dinamo Minsk i KHL.

Efter en lång tid av utredning och förundersökning kom i januaribeskedet att polisen i London, Ontario, ombett fem prominenta hockeyspelare från det kanadensiska JVM-guldlaget 2018 att överlämna sig själva. Detta till en följd av den misstänkta våldtäkt som ska ha ägt rum i samband med Hockey Canadas bankett i samma stad sommaren 2018. Det var i april 2022 som kvinnan som misstänks ha blivit utsatt för våldtäkten 2018 lämnade in en anmälan mot det kanadensiska ishockeyförbundet Hockey Canada och åtta icke-namngivna män. 

I sitt vittnesmål har kvinnan, som var 20 år vid tidpunkten, berättat att hon följt med en man till ett hotellrum där de ska ha haft sex efter samtycke. Mannen ska i samband med det bjudit in sju andra män på hotellrummet där de under flera timmar ska ha haft sex med kvinnan utan samtycke. Kvinnan var för påverkad av alkohol för att kunna göra motstånd, har hon uppgett. Samtliga misstänkta spelare nekar till anklagelserna.

Dillon Dubé klar för Dinamo Minsk

Alex Formenton, forward i schweiziska Ambri-Piotta, blev den första spelaren att ta steget och infinna sig på polisstationen i London. Därefter gjorde de övriga fyra samma sak. Det handlar om Philadelphia Flyers målvakt Carter Hart, Calgary Flames forward Dillon Dubé samt New Jersey Devils-duon Cal Foote och Michael McLeod. Samtliga fyra beviljades sen ledigt av sina NHL-klubbar utan någon kommentar om varför. I fallet med Dubé hänvisade Flames till “mental ohälsa”. Ingen av dem har spelat sedan dess, och nu löper deras NHL-avtal ut. 

Men Dillon Dubé har redan hittat en ny klubb. Han är klar för spel i Dinamo Minsk i KHL, bekräftar klubben. De säger i ett uttalande att de känner till anklagelserna mot Dubé, men att han nekar till dessa samt att han är hjälpsam mot polisen och utredarna.

25-åringen, som var lagkapten för det kanadensiska JVM-laget, står noterad för 325 matcher i NHL. Samtliga i Calgarys tröja.


Den här artikeln handlar om: