Bill Zito och Sam Reinhart.
Foto: Alamy
NHL

Florida hoppas behålla Sam Reinhart

ANNONS

Sam Reinhart sköt 67 mål för Florida Panthers den gångna säsongen, varav hans sista säkrade klubbens första Stanley Cup-titel någonsin. Nu löper kontraktet ut – men Panthers hoppas få behålla hjälten.
– Jag är optimistisk, säger general managern Bill Zito till NHL.com.

Sam Reinhart har precis avslutat en säsong han sent kommer att glömma.

I grundserien öste 28-åringen in 57 mål på 82 matcher och slutade på en andraplats i NHL:s skytteliga. I slutspelet stod han senare för ytterligare tio fullträffar – varav hans sista mål blev det matchvinnande 2–1-målet i den sjunde och helt avgörande Stanley Cup-finalen mot Edmonton Oilers.

Reinharts succé har kommit samtidigt som han sitter på ett utgående kontrakt med Panthers. Under måndagskvällen, svensk tid, kan Stanley Cup-hjälten således kliva ut på free agent-marknaden. Det är om han och Panthers inte lyckas enas om ett nytt avtal innan dess, det vill säga.

Bill Zito: “Jag är optimistisk”

För NHL.com berättar general managern Bill Zitoatt han är hoppfull kring att få behålla Reinhart i laget.

– Jag kommer inte säga någonting annat än att vi verkligen hoppas behålla honom. Vi försöker behålla så många av killarna som möjligt. Jag är optimistisk, men vi får se, säger Zito till sajten.

Vad som är till Panthers fördel fram till att marknaden öppnar under måndagseftermiddagen är att klubben har möjlighet att erbjuda Reinhart ett åttaårskontrakt, vilket gör att klubben kan pressa ned lönetaksträffen då kontraktets totala värde fördelas på kontraktslängden. Skulle kanadensaren i stället skriva på för någon klubb på free agent-marknaden, Florida inkluderat, kan han “bara” skriva på ett sjuårskontrakt.

Sam Reinhart vill stanna i Florida Panthers

Reinhart var själv tydlig efter Stanley Cup-segern att han helst stannar i mästarlaget.

– Jag vill inte lämna, jag vill stanna här, sade storstjärnan enligt TSN:s Chris Johnston.

Sam Reinhart anslöt till Florida från Buffalo Sabres sommaren 2021 via en trejd som såg målvaktslöftet Devon Levi samt ett förstarundeval i 2022 års NHL-draft gå i motsatt riktning.


TV: Här lyfter Florida Stanley Cup-bucklan

Den här artikeln handlar om: