Columbus Blue Jackets köper ut Adam Boqvist
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Columbus Blue Jackets köper ut Adam Boqvist

ANNONS

Adam Boqvists tre säsonger i Columbus Blue Jackets har varit kantade av skador. Nu kommer beskedet att klubben köper ut den tidigare backtalangen ur sista året på kontraktet.

Tre säsonger – 113 missade matcher.

Det är Adam Boqvists facit sedan han trejdades från Chicago Blackhawks till Columbus Blue Jackets i Seth Jones-affären sommaren 2021.

Efter ännu en tuff säsong där han bara kom till spel i 35 av grundseriens 82 matcher har Blue Jackets beslutat sig för att det är dags att klippa banden med svensken. Under söndagen meddelade klubben att man satt upp 23-åringen på waivers för att kunna köpa ut honom från sista året på sitt kontrakt.

Det var Aaron Portzline på The Athletic först att rapportera.

Eftersom Boqvist är under 26 år gammal kan Blue Jackets köpa ut honom ur kontraktet till en tredjedel av det återstående kontraktsvärdet. De kommer att behöva betala ut 533 334 dollar de två kommande säsongerna, vilket sparar dem 2,1 miljoner mot lönetaket kommande säsong.

Om ingen klubb plockar upp svensken på waivers kommer han att bli free agent under måndagen och kan då söka sig till en annan klubb.

Jack Campbell och Nate Schmidt köps också ut

Adam Boqvist skrev ett treårsavtal med Blue Jackets sommaren 2022 värt 7,8 miljoner kronor med en lönetaksträff på 2,6 miljoner. Kommande säsong skulle han ha tjänat 3,2 miljoner dollar.

Det är andra gången som Columbus Blue Jackets köper ut en svensk spelare. 2020 köptes Alexander Wennberg ut från sitt avtal med klubben.

Boqvist, som svarade för tio poäng (1+9) på 35 matcher förra säsongen, är inte den enda spelaren som sätts upp på waivers för att bli utköpt. 

Under söndagen kom beskedet att Edmonton Oilers tänker gå skilda vägar med målvakten Jack Campbell och att Winnipeg Jets köper ut backen Nate Schmidt.

Campbell, 32, skrev ett femårsavtal med Oilers värt 25 miljoner dollar sommaren 2022 efter att ha lämnat Toronto Maple Leafs. Det har inte alls fungerat för amerikanen i sin nya klubb och den gångna säsongen spelade han bara fem matcher innan han förvisades till famarlaget Bakersfield Condors i AHL.

Schmidt, 32, kom till Winnipeg i en trejd med Vancouver 2021. Han har ett år kvar på ett kontrakt värt i snitt 5,95 miljonerdollar per säsong som han sajnade med Vegas Golden Knights 2018. Den gångna säsongen gjorde veteranen 14 poäng (2+12) på 63 matcher och fick en allt mer undanskymd roll i Jets försvar.


TV: Alla svenskar som valdes i NHL-draften 2024

Den här artikeln handlar om: