Utahs general manager Bill Armstrong.
Foto: Alamy
NHL

Bill Armstrongs miss – läcker (?) NHL-lagets nya namn

ANNONS

Under debutsäsongen i ligan kommer det nya NHL-laget i Salt Lake City heta Utah Hockey Club. Därefter verkar laget av allt att döma byta namn till Yeti – efter att klubbens general manager Bill Armstrong råkat försäga sig under drafthelgen.

Det var efter NHL-draftens första runda under natten till lördag, svensk tid, som Utah HC:s general manager Bill mötte media för att svara på frågor om klubbens val i förstarundan, Tij Iginla och Cole Beaudoin.

På frågan när sjättevalet Tij Iginla kunde tänkas vara redo för NHL-spel råkade Armstrong möjligtvis läcka NHL-klubbens nya namn.

– När vi kom till femtevalet så visste vi att vi kunde ta honom. Det var då vi visste att han skulle bli en Utah Yeti… Tror jag, sade Armstrong.

“Har inte tillåtelse att välja namnet”

Bill Armstrong insåg kort därefter missen.

– Jag har inte tillåtelse välja namnet, men barnen i Utah har väl röstat runt 25 gånger per dag, så jag tror att de får det.

Utahs ägargrupp har sedan en tid tillbaka genomfört omröstningar för att tillsammans med sina supportrar bestämma vad det nya lagnamnet på NHL-klubben ska bli. Yeti är ett av sex lagnamn som återsotd efter den första omgången av omröstningar.

De övriga lagnamnen är Utah Blizzard, Utah Mammoth, Utah Outlaws, Utah Venom och nuvarande Utah Hockey Club. Den omröstningen pågick fram till den 20 juni.


TV: Alla svenskar som valdes i NHL-draften 2024

Den här artikeln handlar om: