Julien Brisebois och Victor Hedman.
Foto: Alamy
NHL

Victor Hedman närmar sig nytt kontrakt med Tampa Bay Lightning

ANNONS

Nästa sommar löper kontraktet ut.
Nu närmar sig Victor Hedman och Tampa Bay Lightning ett nytt avtal.
– Planen är att vara i en sits där vi kan presentera ett nytt kontrakt med Victor inom de närmaste dagarna, säger Brisebois till Tampa Bay Times.

Tampa Bay Lightning ser ut att tvingas gå vidare från Steven Stamkos till den kommande säsongen – och till nästa sommar löper NHL-klubben risk att även tappa Victor Hedman. Så ser dock inte ut att bli fallet.

General managern Julien BriseBois låter optimistisk när det kommer till parternas förhandlingar om ett nytt avtal.

– Vi har haft diskussioner med Victors agent om en förlängning. I hans fall (till skillnad från Stamkos) har vi mer tid på oss att få till en affär. Han har fortfarande ett år kvar på kontraktet. Planen är att vara i en sits där vi kan presentera ett nytt kontrakt med Victor inom de närmaste dagarna, säger Brisebois till Tampa Bay Times.

Skrev åttaårskontrakt 2016

Victor Hedman skrev sommaren 2016 på ett åttaårskontrakt med en lönetaksträff på 7,88 miljoner kronor och ett totalt värde på 668 miljoner kronor i dagens valutakurs, ett kontrakt som började gälla från och med säsongen 2017/18. Skulle parterna enas om ett nytt avtal under sommaren börjar det nya kontraktet att gälla från och med att hans nuvarande avtal löpt ut.

33-årige Hedman har spenderat hela sin NHL-karriär i Tampa Bay Lightning efter att klubben valde honom som andra spelare totalt i NHL-draften 2009. Den svenske superstjärnan har vunnit två Stanley Cup-titlar med klubben och har under åren samlat på sig en Conn Smythe Trophy som slutspelets mest värdefulle spelare samt en Norris Trophy som ligans bästa back.

Den svenske backstjärnan noterades för 76 poäng (78+63) på 78 grundseriematcher samt ytterligare sju poäng (1+6) på fem slutspelsmatcher för Tampa Bay den här säsongen.


TV: Macklin Celebrini draftetta – valdes av San Jose Sharks

Den här artikeln handlar om: