Tingsryds AIF är i ekonomisk kris.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tingsryds kris – riskerar tvångsnedflyttning

ANNONS

Tingsryds AIF:s ansökan om ett kontrollår beviljades inte av hockeyförbundets licensnämnd.
Det innebär att klubben nu behöver få in 2,5 miljoner kronor på en vecka – annars blir TAIF nedflyttade till Hockeyettan. 

Efter nio raka säsonger i HockeyAllsvenskan så är Tingsryds framtid i andradivisionen nu hotad. 

Klubben har en ansträngd ekonomi och redovisade tidigare i juni ett minusresultat på hela fyra miljoner kronor samtidigt som de också ligger på minus i eget kapital. TAIF ansökte då om att få ett så kallat kontrollår, vilket innebär att klubben ska kunna redovisa ett eget kapital på 10 procent av omsättningen.

Under tisdagskvällen gick Tingsryd dock ut på sin hemsida och skrev att ansökan om kontrollår inte har beviljats av Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd. 

Det innebär att klubben nu behöver att få in 2,5 miljoner kronor innan den tredje juli, om en vecka, för att möta licenskraven och beviljas spel i HockeyAllsvenskan även säsongen 2024/25. 

Om Tingsryd inte får in pengarna i tid så kommer föreningen att tvångsnedflyttas till Hockeyettan och klubben skriver på sin hemsida att bolaget inte kommer att överleva en nedflyttning, enligt styrelsens bedömning.

Ordföranden: “Det absolut mest brännande just nu”

Trots det bekymmersamma läget så är klubbens ordförande Jan Pyrell ändå hoppfull om att nå en lösning, säger han till Smålandsposten

– Jag tror att det går, vi kan inte tänka något annat just nu. Vi satsar på att det lyckas och att licensnämnden godkänner vår handlingsplan. Det är det absolut mest brännande just nu, att skaffa fram garantier, säger Pyrell till SMP.

Tingsryd frågar då om hjälp från klubbens medlemmar, aktieägare och lokala företagare för att få in tillräckligt med pengar för att rädda klubben och stanna kvar i HockeyAllsvenskan. 

Ett beslut kring TAIF:s vara eller inte vara i HockeyAllsvenskan kommer att ske om en vecka då klubben behöver ha fått in pengarna till senast den tredje juli klockan tolv.


TV: Oliver Ekman Larsson efter Stanley Cup-segern

Den här artikeln handlar om: