STANLEY CUP-FINAL 3:7
Florida stormar mot Stanley Cup-segern.
Foto: Bildbyrån. Video: Viaplay.
NHL

Aleksander Barkov hyllas efter nya segern: "Otrolig spelare"

ANNONS

Redan på söndag kan Florida Panthers vinna Stanley Cup. I natt vann de med 4-3 efter att storstjärnorna, Aleksander Barkov och Sergej Bobrovskij, återigen storspelat.
– Han är en otrolig spelare, säger Kevin Stenlund om Barkov.
– Han spelar fantastiskt, säger Gustav Forsling om Bobrovskij.

Se höjdpunkter från matchen i videospelaren.

Inte sedan 1998 har vi fått en så kallad svepning i en Stanley Cup-final. Då var det Detroit Red Wings som körde över Washington Capitals med 4-0 i matcher. Nu kan Florida Panthers lyckas med samma sak. I natt vann de finalmatch tre mot Edmonton Oilers efter ett mäktig segerryck i den andra perioden, där de gick från 1-1 till 4-1 inom loppet av knappt sex minuter.

Just den sistnämnde var matchens stora snackis. Barkov sänktes av Leon Draisaitl i match två och var länge osäker till spel i natt - men till spel kom han. Och den finske superstjärnan var också en av matchens stora giganter. Inte nog med att han satte det avgörande 4-1-målet, det var också han som tillsammans med Gustav Forsling låg bakom Sam Reinharts 1-0-mål efter en blixtrande omställning.

“Topp-två i ligan”

Hyllningarna till Barkov, som nämns som favorit till att prisas som slutspelets MVP, ville aldrig riktigt ta slut.

– Det är en otrolig spelare, konstaterade lagkompisen Kevin Stenlund i TV10.

Målet i natt var Floridakaptenens sjunde i slutspelet - och fyra av dem har varit matchavgörande.

– Han är fantastiskt bra. Han är där uppe bland de bästa, om inte topp-två i ligan. Han är en fantastisk ledare, och jätteviktig för oss, sade Floridabacken Oliver Ekman Larsson.

Även Viaplays expert Mattias Norström hyllade Barkov stort.

– Han tar ett stort ansvar, i allt ifrån tekningscirkeln till hur han hjälper till i uppspelen. Han är på isen i alla situationer. Han är oöm, en arbetshäst och har alltid ett lugn i situationerna. Han har sällan panik när han har pucken.

Florida kan säkra Stanley Cup

Den andra stora hjälten i natt var målvaktsgiganten Sergej Bobrovskij, som gjorde mängder av spektakulära räddningar och definitivt har tagit upp kampen om MVP-titeln.

– Han är helt fantastisk. Det ger extremt mycket självförtroende till oss backar. Ser han pucken så tar han den, berömde Floridas stjärnback Gustav Forsling.

I sina tidigare två finalframträdanden, 1996 och 2023, vann Florida totalt en match. Nu är de i stället en match ifrån att bli Stanley Cup-mästare. Redan på söndag morgon, svensk tid, får de en första chans att slå in matchbollen.

– Det är den tuffaste matchen att vinna, absolut. Men vi har varit ödmjuka inför alla matcher och utmaningar under säsongen. Det är en styrka i vårt lag. Vi får snacka ihop oss under morgondagen. Det är en match kvar, säger Oliver Ekman-Larsson i TV10.

Edmonton - Florida 3-4 (0-1, 1-3, 2-0)

Edmonton: Warren Foegele, Philip Broberg, Ryan McLeod
Florida: Sam Reinhart, Vladimir Tarasenko, Sam Bennett, Aleksander Barkov

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL