STANLEY CUP-FINAL 2:7
NHL

Florida besegrade Edmonton med 4-1 - närmar sig Stanley Cup

ANNONS

Edmonton tog ledningen - men sen var det Florida för hela slanten. Stor matchvinnare? Evan Rodrigues, som tog tillvara på ett stort misstag av Edmontons toppback Evan Bouchard.
– Han slafsar iväg pucken till Rodrigues istället för att spela enkelt och chippa ut den, säger Jacob Josefson i TV10.

Se höjdpunkterna i videospelaren.

Det började ju så bra för Edmonton Oilers, som tog ledningen med 1-0 efter att Mattias Ekholm lyckats överlista Sergej Bobrovskij. Ekholm kom i en två mot etta tillsammans med Leon Draisaitl, och överraskade den ryske målvakten genom att skjuta i stället för att passa den tyske superstjärnan.

– Det känns så (som att Bobrovskij förväntade sig en passning) eftersom han hade en av världens bästa spelare på andra sidan, sade experten Jacob Josefson i TV10.

Mattias Ekholms mål är, efter 120 minuters spel, det enda som Edmonton gjort i den här finalserien. Florida Panthers har, å sin sida, gjort sju mål. Nattens final vann de med 4-1.

Evan Rodrigues hjälte - Evan Bouchard syndabock

Det var den finske backen Niko Mikkola som sköt 1-1 i ett flygande anfall i den andra perioden. Och sen klev Evan Rodrigues fram. Först pricksköt han in 2-1, en bit in i den tredje perioden. Målet kom efter ett slarvigt backspel av Edmontons store stjärnback Evan Bouchard, som gav bort pucken till Rodrigues i ett försök att spela den ur egen zon.

– Det är extremt slarvigt både en och två gånger. Bouchard har pucken på bladet och nästan passar den till Rodrigues. Han slafsar iväg den till honom i stället för att spela enkelt och chippa ut den, sade Jacob Josefson.

Några minuter senare var det dags igen. I powerplay tog sig Anton Lundell förbi just Bouchard och spelade in pucken framför kassen, där den styrdes i nät. Målskytt? 

Jodå, Evan Rodrigues.

Gustav Forslings ord efter vinsten

I tom kasse kom sedan också 4-1 för Florida när Aaron Ekblad gjorde sitt första mål i slutspelet. Panthers, som också vann skotten med 28-19, leder nu finalserien med 2-0 i matcher.

– Vi får en bra start även om de gör 1-0-målet. Vi kommer ut bättre än senast. Jag tycker framför allt vårt boxplay varit extremt bra, vilket är viktigt i de här matcherna, säger Floridas back-kugge Gustav Forsling till TV10 efter matchen.

Serien vänder nu till Edmonton, där de två kommande matcherna ska spelas natten till fredag respektive natten till söndag. Oilers måste vinna åtminstone en av matcherna för att drömmen om en titel ska leva vidare.

– Det är meningen att det ska vara svårt. Jag är spänd på att se vår grupp komma ihop och visa vad vi är gjorda av. Jag ser fram emot att folk ska börja tvivla på oss igen, sade Connor McDavid till kanadensisk media efter nattens förlust.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL