Foto: Alamy.
Hockey-VM

KLART: Sverige ställs mot Finland i kvartsfinalen av hockey-VM 2024

ANNONS

Det blir Finland i kvartsfinalen för Tre Kronor. Österrike hade chansen att sätta en rejäl press på lejonen, men stod för ett rejält fiasko och förlorade mot redan degraderade Storbritannien med 4-2.

Det blir ett klassikermöte redan i kvartsfinalen av hockey-VM 2024. Det står nu klart att Finland kommer fyra i sin grupp samtidigt som Sverige sedan ett tag tillbaka är gruppsegrare.

Det gör att de båda nationerna nu kommer att mötas på torsdag i Ostrava.

Österrike hade ett guldläge att ta fjärdeplatsen då man bara hade Storbritannien i den sista omgången. Ett lag som hade tagit noll poäng och redan var klara för B-VM nästa år.

Men då föll österrikarna ihop och förlorade med 4-2.

Hade chansen att sätta rejäl press

För Storbritannien var den tidigare Leksandsbacken Ben O'Connor som klev fram och kvitterade till 1-1. Samtidigt satte Brett Perlini 2-1, Evan Mosey 3-1 och Robert Dowd 4-1 i tom kasse. Österrikes mål gjordes av Clemens Unterweger och Mario Huber.

Hade Österrike vunnit hade de tagit över fjärdeplatsen från Finland och tvingat dem att vinna över Schweiz senare i kväll. Ett lag som har imponerat hittills i VM. Nu får Finland istället en betydelselös match under kvällen då det är fyra poäng upp till just Schweiz som ligger trea.

När Sverige-Finland spelas på torsdag bestäms senare under kvällen på ett möte.


TV: Jacob Josefsons tre nycklar för ett svenskt VM-guld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL