HOCKEY-VM 2024
Se målet i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
Hockey-VM

Lucas Raymond om klacken innan målet: “Börjar löna sig lite”

ANNONS

Lucas Raymond satte sitt tredje mål för turneringen i segern mot Frankrike. 
Innan fullträffen visade han på fotbollskunskaper genom att klacka fram pucken på ett elegant sätt.
– Vi kör ju “two-touch” innan varje match så det börjar löna sig lite, säger Raymond om läckra aktionen. 

OSTRAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Sex matcher – sex vinster – 18 poäng. 

Tre Kronors perfekta form på Hockey-VM fortsätter efter att ha besegrat Frankrike med 3-1 under måndagseftermiddagen. Detta trots att Sverige inte kom upp i nivå och stundtals stod för ett svagt och slarvigt spel. 

Men enligt en av matchhjältarna, Lucas Raymond, så kan Tre Kronor vara glada över att de ändå vann matchen.  

– Det är väl kanske inte vår bästa match men det är alltid skönt med en vinst. Det är så vi får se på det. Vi går härifrån med en vinst och sedan får vi trappa upp inför slutspelet, säger Raymond i mixade zonen efter vinsten. 

Vad var det som inte funkade riktigt i den här matchen? 
– Vi spelar lite långsamt, vi håller i pucken lite för mycket och kanske inte fick den där attacken som vi vill ha. Det gäller att vi börjar hitta tillbaka till vårt spel nu inför avslutningen.

Visade upp fotbollskunskaperna: “Kör innan varje match”

Lucas Raymond gjorde mål i båda de två första matcherna mot USA och Polen men gick sedan mållös mot Tyskland, Kazakstan och Lettland. Nu kom stjärnan dock med i målprotokollet igen efter att ha inlett målskyttet i den andra perioden. 

– Det är inte så mycket att säga. Det var ett bra driv av “Burra” och så fick jag pucken. Deras back skymde målvakten så jag försökte bara sätta den där jag ville skjuta, säger han. 

Lucas Raymond är en av Sveriges främsta anfallare på VM. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

När Sverige startade anfallet som ledde till målet så var också Raymond högst inblandad och fick visa på fina fötter. Han klackade nämligen vidare pucken på fotbollsmanér och bara några sekunder senare så hade han själv skjutit in pucken i mål också. 

– Ja, vi kör ju “two-touch” innan varje match så det börjar löna sig lite, säger 22-åringen som själv spelade fotboll i Örgryte fram till tonåren. 

Efteråt utsågs Raymond också till matchens lirare men själv drar han inga superlativ om sin egen insats. 

– Det kändes helt okej. Det var en svår matchbild men det gäller att bara ta de tre poängen och gå vidare.

“Målskyttet är nog vårt sista problem”

Tre Kronor sköt hela 38 skott på mål mot den franska målvakten Quentin Papillon under matchen men skapade ändå inte så många heta lägen. Många av skotten kom nämligen mitt i bröstet på fransmännen som inte hade några större bekymmer med flera av skotten. 

Hur går tankarna kring offensiven och skotten som ni hade? 
– Jag tror ingen vill skjuta mitt i plattan på målvakten men det gäller att bara fortsätta skjuta tror jag. Om man tittar på våra andra matcher så tror jag att målskyttet är nog vårt sista problem. Jag tror att det handlar mer om vårt spel utan puck och hur vi går från försvarszon in i anfallszon. 

Lucas Raymond imponerades också av Frankrike under matchen – men menar också att det var Sverige som gjorde att motståndarna såg bättre ut än vad de egentligen är. 

– Jag tyckte att de spelade bra. De var fysiska, var bra med pucken och tog avslut. Så jag tycker att de spelade bra men sedan tror jag även att vi gjorde dem bra med vårt spel, avslutar stjärnforwarden.


TV: Sverige slår Frankrike och tar sjätte raka segern

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL