Joel Persson har kontrakt med Växjö Lakers till 2030.
Foto: Bildbyrån
Hockeysverige möter

TV: Därför skrev Joel Persson långtidskontrakt med Växjö Lakers

ANNONS

Locktonerna från Schweiz räckte inte. Joel Persson skrev under säsongen ett sexårskontrakt med Växjö Lakers – fritt från klausuler och möjligheter att lämna klubben. I podcasten “Hockeysverige möter” motiverar han sitt beslut.
– Man stänger en del dörrar, men jag kan inte ha det bättre någon annanstans än här, säger Lakers lagkapten.

Lyssna på podcasten på Spotify!

SHL-säsongen 2023/24 var bara en månad gammal när en bomb briserade i Växjö. Den nyutsedde lagkaptenen och toppbacken Joel Persson hade skrivit på en kontraktsförlängning till och med säsongen 2029/30 – en kontraktsförlängning på sex år utan klausuler att kunna lämna klubben för spel i Schweiz eller andra ligor än NHL.

I en tid där många spelare suktar efter vad Schweiz har att erbjuda i form av ekonomisk ersättning och uppskattad livsstil, valde den nu 30-årige backen en helt annan väg.

I podcasten “Hockeysverige möter” ger den trefaldige svenske mästaren svaret på frågan hur han resonerade när det stora beslutet togs.

– Jag blev glad och stolt när den här möjligheten presenterades, berättar Guldhjälmen-vinnaren i podden.
– Jag kan inte ha det bättre någon annanstans än här om man tittar på hela pusslet hockeymässigt med hur vi spelar och hur jag trivs utanför isen. Det känns som ett ganska enkelt beslut när allt kommer omkring.

Joel Persson ratar spel i Schweiz

Joel Perssons annorlunda resa till stjärnstatus i SHL är väldokumenterad. Efter spel i Hockeyettan och division 2 värvades han från Kristianstad till Växjö 2017 och gjorde omedelbar succé. Inom loppet av ett år gick han från semiproffs med extrajobb vid sidan av i Hockeyettan till svensk mästare som skrivit NHL-kontrakt.

Bortsett från ett år i Nordamerika, där det blev 13 NHL-matcher för Edmonton Oilers, har han varit Växjö trogen. Den utflykten fick honom att inse hur bra han haft det i Småland.

– Jag tyckte faktiskt att hockeyn var tråkig i Nordamerika, om jag ska vara ärlig. I grunden spelar jag hockey för att jag tycker att det är jävligt kul. Jag känner att jag vill vara på en plats där jag mår bra och vet vad jag får, säger han.
– Jag har varit inne på att testa Schweiz eller södra Europa, men när jag väl började väga bitarna mot varandra kände jag inte att jag kan få fler plus nere i Schweiz än jag kan få här.

I podcasten pratar han även om:

  • Nackdelarna med TV-pucken
  • Att gå den ”udda vägen”
  • Powerplay med McDavid
  • Mötet med Gretzky

Hela podcasten, som är skapad av Mårthen Bergman och Med Vän för Hockeysverige.se, SvenskaFans.com och Rekatochklart.com, finns på Spotify liksom tidigare intervjuer med Linus Omark, Carl Klingberg, Lucas Elvenes och Mathias Bromé.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games