Luleå vann borta mot HV71 – efter straffar

Luleå vann till slut en jämn match mot HV 71 i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Brendan Shinnimin blev hjälte i straffläggningen.

241026 HV71s Hugo Fransson deppar efter 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Luleå den 26 oktober 2024 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0604

Luleå tog ledningen efter 9.00, genom Jonas Berglund på pass av Isac Hedqvist och Frederic Allard. Efter 5.09 i andra perioden slog Jamiro Reber till, framspelad av Isac Brännström och Wilhelm Hallquisth och kvitterade för HV 71. Luleå tog ledningen på nytt genom Mathias Bromé efter 4.11 i tredje perioden.

HV 71 gjorde 2-2 genom Hugo Fransson med 2.40 kvar att spela av matchen. I straffläggningen var det Luleå som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Brendan Shinnimin för.

HV 71 har en vinst och fyra förluster och 15–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har tre vinster och två förluster och 13–12 i målskillnad. Det här var HV 71:s sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås andra uddamålsseger.

HV 71 stannar därmed på 13:e plats, och Luleå på femte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för HV 71 är Leksand. Luleå tar sig an Färjestad borta. Båda matcherna spelas torsdag 31 oktober 19.00.