3 sätt att få utlopp för sin tävlingslystnad utanför hockeyrinken
Hockey är en av världens mest populära sporter och också en av de mest krävande, i vart fall om du utövar sporten på elitnivå. För att bli riktigt på ishockey duktig måste man vara en firre på att åka skridskor. För att ta sin talang till nästa nivå måste man – förutom att tillbringa en hel del tid i ishallen – även lägga ner ansenlig tid i gymmet. Här brukar övningarna främst syfta till att komplettera träningen på isen med träning för styrka och smidighet i ben, bål och armar.
Vidare måste en hockeyspelare ha en gedigen uppsättning mentala färdigheter såsom disciplin, uthållighet och tävlingslystnad – det vill säga förmågan att koppla på sin vinnarskalle i kritiska lägen. Eftersom hockey är en säsongsbetonad sport finns det tillfällen då man inte kan få utlopp för denna tävlingslystnad inne i rinken. I det här inlägget delar vi därför med oss av tre andra alternativ!
Betting inom hockey
Ett sätt att få ett välbehövligt utlopp för sin tävlingslystnad utanför hockeyrinken, det vill säga när hockey helt enkelt inte är ett alternativ, är att ägna sig åt betting på just hockey. Här består konkurrensen av oddsmarknaden snarare än ett motståndarlag.
Detta kan mycket väl kan tillföra en extra krydda för de flesta hockeyälskarna. Betting öppnar upp för en mer strategisk och intellektuell approach till hockey. Det beror på att aktiviteten i sig kräver att du analyserar olika matcher och spelare för att kunna utvärdera hur väl du tror att lagen kommer att prestera i samband med en match. Det gäller både när man placerar spel på lokala matcher eller på Shl odds på Unibet Sverige – men även när man bettar på en internationell match inklusive NHL.
Läsa ett antal böcker under en viss tid
Hockey är känt för att vara en högst adrenalinfylld sport där det stundtals kan råda tuffa tag. Det finns dock inget som säger att tävlingsandan, under andrummet från hockeyrinken, nödvändigtvis måste få utrymme inom ramen för fysiska aktiviteter.
Man kan även utmana – och tävla mot – sig själv inom ramen för mer lugna, intellektuella former där segerns sötma kan vara minst lika tillfredsställande. I en alltmer digitaliserad samtid där många av oss tillbringar på tok för mycket tid framför skärmar av olika slag är uppgiften att läsa x antal böcker under x antal månader en högst värdig utmaning.
Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Som inbitet hockeyfan kanske du satsar på att läsa böcker som kretsar kring hockey och hockeyspelare (ett hett tips är Salming: legendaren nr 1 om hockeyproffset Börje Salming). Du kan dock minst lika gärna tävla genom att läsa böcker skrivna av t ex franska författare eller böcker som rör ett särskilt tema eller som är från en viss del av världen.
Spring ett halvmaraton
Ett halvmaraton är en löpning på distansen 21,1 kilometer, det vill säga hälften av ett maraton. Nya löpare brukar satsa på 10-kilometerslopp vilket gör halvmaran till ett utmärkt alternativ för mer erfarna amatörlöpare som vill utmana sig själva lite extra. Ett optimalt sätt att få utlopp för din tävlingslystnad utanför hockeyarenan är att börja träna minst ett år i förväg. Då löpning i mångt och mycket är en uthållighetssport krävs en god grundkondition som du bygger upp genom övningar som fokuserar på bland annat maximal aerob hastighet, det vill säga den maximala hastighet du kan upprätthålla i 3–6 minuter beroende på din fysiska form.
Fördelarna med att ägna sig åt träning inför en halvmara är att förtjänsterna senare kommer dig väl till pass i hockeyrinken för att förbättra ditt spel. Det finns onekligen gemensamma beröringspunkter mellan ishockey och löpning. Den 17 september 2022 går starten, för den 21:a gången i ordningen, av Stockholm Halvmarathon vilket innebär att det är hög tid för dig att hoppa på den här utmaningen redan nu!
Den här artikeln handlar om: