Växjö segrade i toppmötet mot HV 71

Det var toppmatch i J20 Nationell södra herr under lördagen när HV 71 tog emot tredjeplacerade Växjö. Växjö vann matchen med 4-3 (2-2, 0-0, 2-1).

Därmed har Växjö vunnit sju matcher i rad i J20 Nationell södra herr.

Växjö tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Rasmus Brattborn assisterad av Leo Lundblad och Jacob Sagadin.

HV 71 kvitterade till 1-1 efter 12.42, genom Joel Abrahamsson framspelad av Noah Idebäck och Wilhelm Hallquisth.

Laget tog också ledningen efter 15.38, när Oscar Davidsson slog till på pass av Noel Skarby och Viggo Gustafsson.

Växjö kvitterade till 2-2 efter 16.17, när Anton Linde fick träff på pass av Leo Sahlin Wallenius och Axel Eriksson.

Andra perioden blev mållös. Växjö gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-4, målen av Alfons Freij och Rasmus Brattborn, vilket avgjorde matchen.

HV 71 reducerade dock till 3-4 genom Malte Lindström när bara fyra minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Det här var HV 71:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös 13:e uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att HV 71 nu ligger på andra plats. Växjö är på tredje plats.

HV 71 tar sig an Frölunda i nästa match hemma söndag 3 december 12.30. Växjö möter samma dag 15.30 Linköping borta.