Uddamålsseger för Skellefteå AIK J20 borta mot Almtuna

Skellefteå AIK J20 tog till slut hem segern mot Almtuna i matchen borta i Gränby ishall på lördagen. Matchen i J20 Nationell norra herr slutade 2-3 (1-1, 0-2, 1-0).

Första perioden var jämn. Almtuna inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Ludvig Mellgren efter 3.19, men Skellefteå AIK J20 kvitterade genom Gustav Hedberg efter 9.37. I andra perioden var Skellefteå AIK J20 starkast och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av Oskar Vuollet och Elias Hedlund. 6.06 in i tredje perioden nätade Almtunas Filip Ekberg framspelad av William Falkenhäll och Ludvig Mellgren och reducerade för Almtuna. Fler mål än så blev det inte för Almtuna.

Det här var Almtunas sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skellefteå AIK J20:s sjätte uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Almtuna på femte plats i tabellen, och Skellefteå AIK J20 är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Almtuna är Luleå. Skellefteå AIK J20 tar sig an Brynäs borta. Båda matcherna spelas söndag 3 december 12.00.