Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Nacka mot Nyköping

En jämn match mellan hemmalaget Nacka och gästande Nyköping avgjordes först i tredje perioden, där Matej Vucic gjorde 2-1 och Hugo Claesson en minut senare gjorde 3-1 för Nacka. Nacka vann matchen i J20 Region öst fortsättning herr med 3-1 (0-0, 1-1, 2-0).

Därmed har Nacka vunnit fyra matcher i rad i J20 Region öst fortsättning herr.

Den första perioden slutade 0–0. Efter 4.19 i andra perioden gjorde Nacka 1-0 genom Sam Lindhagen Mellbin.

Nyköping gjorde 1-1 genom Samuel Svedberg med 1.17 kvar att spela av perioden. Tredje perioden var länge mållös. Nacka gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål på 34 sekunder i slutet av perioden av Matej Vucic och Hugo Claesson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 42 sekunder kvar att spela.

Med en omgång kvar är Nacka på tredje plats i tabellen, medan Nyköping är på andra plats.

I nästa match, lördag 17 februari 16.00, har Nacka Vallentuna hemma i Nacka Ishall, medan Nyköping spelar hemma mot Wings Arlanda.