Tre poäng till Kalix efter avgörande i slutperioden mot Kiruna

Kalix vann borta mot Kiruna i J20 Region norr A herr med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Kalix avgjorde.

William Björck blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 16.18 in i tredje perioden.

Kiruna tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Svante Koivuniemi på pass av Melvin Råman och Sigge Esko. Efter 4.29 i andra perioden slog William Björck till, framspelad av Elias Åbrant och kvitterade för Kalix. 16.18 in i tredje perioden slog William Björck till på nytt på pass av Elias Åbrant och avgjorde matchen för Kalix. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Kirunas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kalix andra uddamålsseger.

Kalix ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Kiruna är på andra plats.

Nästa motstånd för Kiruna är Kalix. Lagen möts fredag 10 november 20.00 i Part Arena. Kalix tar sig an Lejon borta tisdag 7 november 19.00.