Straffseger för Mariestad borta mot Olofström

Mariestad vann en riktigt jämn match mot Olofström i J20 Region syd herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där Mariestad var starkare och vann med 5-4 (2-2, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Alex Fält blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– Vi är inte riktigt på den nivån idag som vi önskat. Vi har chanser och spelövertag till att få med oss tre poäng idag men då vi inte riktigt gör jobbet fullt ut så får vi tyvärr bara med oss en pinne idag, kommenterade Olofströms huvudtränare Roger Jönsson efter matchen.

Segern var Mariestads fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Olofström tog ledningen efter fem minuters spel, genom Johan Fransson på pass av Lukas Scheffmann och Artem Kruglov.

Mariestad kvitterade till 1-1 efter 8.42, genom Gustav Flood.

Laget tog också ledningen efter 12.39, när Elis Wiik fick träff assisterad av Gustav Flood och Isak Johannesson.

Olofström kvitterade till 2-2 efter 18.24, när Lukas Scheffmann slog till assisterad av Matheo Parkosidis och Elvis Sjölin.

Efter 5.42 i andra perioden gjorde Olofström 3-2 genom Ludwig Lönqvist.

Mariestad kvitterade till 3-3 genom Simon Niska med 1.48 kvar att spela av perioden. 11.06 in i tredje perioden nätade Olofströms Artem Kruglov på pass av Joel Blomqvist och Isac Ottosson och gav laget ledningen för Olofström.

16.45 in i perioden slog Erik Dahlin till framspelad av Filip Staaf och Simon Niska och kvitterade för Mariestad.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Olofströms tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Mariestads andra uddamålsseger.

För Mariestad gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Olofström är på andra plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 25 november. Då möter Olofström Helsingborg i Olympiarinken 16.00. Mariestad tar sig an Bäcken hemma 14.00.