Storseger för Leksand borta mot Brynäs

Leksand hade en riktig målfest när man besegrade Brynäs borta i Monitor ERP Arena i J20 Nationell norra herr. Leksand vann med hela 6-0 (1-0, 3-0, 2-0). Leksand fick därmed revansch från senaste mötet, som Brynäs vann med 4-1.

– Sur förlust. Tycker vi spelar bra men är väldigt ineffektiva. Leksand är effektiva idag, kommenterade Brynäs tränare Victor Grönberg.

Segern var Leksands åttonde på de senaste nio matcherna.

Leksand tog ledningen efter 19.48, genom Zaki Crookes framspelad av Philip Fankl och Colin Sean Lindemann. I andra perioden var Leksand starkast och gick från 0-1 till 0-5 genom två mål av Philip Fankl, ett mål av Liam Persson och ett mål av Erik Müller. Leksand gjorde också 0-6 genom Colin Sean Lindemann assisterad av Zaki Crookes och Fred Nilsson efter 10.14 i tredje perioden. 0-6-målet blev matchens sista.

Liam Persson gjorde ett mål för Leksand och tre assist och Philip Fankl stod för tre poäng, varav två mål.

Med en omgång kvar är Brynäs på fjärde plats i tabellen, och Leksand är på sjätte plats.

I nästa match möts lagen igen i Tegera Arena, söndag 10 december 16.00.