Seger på straffar för HV 71 borta mot Brynäs

HV 71 vann till slut en jämn match mot Brynäs i J20 Nationell Top 10 herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 4-3 (0-2, 0-0, 3-1, 0-0, 1-0). Viktor Olofsson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– En bra match från oss. Mycket bättre försvarsspel från oss idag. Segt att vi inte riktigt lyckas hålla ihop det sista 10 minuterna. Men en bra start på serien, tyckte Brynäs tränare Victor Grönberg, efter matchen.

HV 71 tog därmed andra raka segern, efter 5-2 mot Leksand i premiären.

I början av matchen var Brynäs starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Eric Hultgren och Olle Bjälkefors.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var det i stället HV 71 som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 3-3.