Seger för Kungälv – steg åt rätt håll mot Mariestad

Kungälv har haft en tuff period med fyra förluster i följd i J20 Region syd herr. Men borta mot Mariestad bröts den sviten. Det blev 4-5 (1-0, 1-3, 2-1, 0-1) efter förlängning i matchen i Mariehus Arena.

Max Österman stod för Kungälvs avgörande mål efter bara 46 sekunder i förlängningen.

Mariestad tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Casper Sandén på pass av Simon Niska. Kungälv vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 i andra perioden.

Mariestad reducerade dock till 2-3 genom Alex Fält med 1.26 kvar att spela av perioden. Kungälv inledde tredje perioden med att göra 2-4 genom Casper Thorbard, innan Mariestad svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Elis Wiik för framspelad av Philip Josefsson och Albin Mjösberg efter 18.43.

I slutminuterna var det dock Kungälv som tog greppet. Max Österman gjorde 4-5 efter 20.46, på pass av Wilmer Gref och Sebastian Fröjd.

Kungälvs Wilmer Gref stod för tre poäng, varav ett mål. Philip Josefsson hade tre assists för Mariestad.

Mariestad har två vinster och tre förluster och 20–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har en vinst och fyra förluster och 17–22 i målskillnad. Det här var Mariestads andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kungälvs andra uddamålsseger.

Det här betyder att Mariestad är kvar på nionde plats, och Kungälv stannar på åttonde plats, i tabellen.

Mariestad möter Tingsryd i nästa match hemma lördag 11 november 14.00. Kungälv möter samma dag Karlskrona borta.