Ombytta roller när Kovland besegrade Njurunda

På onsdagen möttes Njurunda och gästande Kovland i Modin & Zetterberg Hallen i J20 Region norr forts herr. Senast lagen möttes tog Njurunda en enkel seger med 7-2, men den här gången var det Kovland som vann. Slutresultatet blev 6-4 (3-1, 3-1, 0-2).

– Idag är vi ruggigt effektiva samt har ett hyfsat fint spel med pucken. I tredje perioden blir vi ängsliga och omständliga men lyckas reda ut stormen. En skön derbyvinst, kommenterade Kovlands tränare Villiam Callmyr.

Njurundas tränare Robin Bredberg tyckte till om matchen:

– Svag insats i försvaret och spel utan puck. Kovland har bättre fart och jobbar hårdare så de vinner rättvist.

Kovland tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 45 sekunder genom Edgars Mucenieks, och gick upp till 0-2 innan Njurunda svarade.

I periodpausen hade Kovland ledningen med 1-3. Kovland stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-3 till 1-6 på bara 9.35.

Med 3.1 kvar att spela av perioden kunde Daniel Åstrand göra 2-6 för Njurunda. Hugo Nordlander och Daniel Åstrand reducerade förvisso, men närmare än 4-6 kom inte Njurunda. Kovland tog därmed en säker seger.

Jánis Jurjáns gjorde två mål för Kovland och spelade dessutom fram till två mål och Erik Wallsten stod för tre poäng, varav ett mål. Daniel Åstrand gjorde tre mål för Njurunda.

Med tre omgångar kvar är Njurunda på fjärde plats i tabellen, medan Kovland är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Njurunda är Clemensnäs. Lagen möts fredag 2 februari 19.30 i Kopparhallen. Kovland tar sig an AIK Härnösand borta onsdag 7 februari 19.30.