Mariestad avgjorde tät match mot Helsingborg i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Helsingborg och gästande Mariestad var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Mariestad och vann matchen i J20 Region syd herr med 3-2 (0-0, 1-1, 2-1).

– En tuff, jämn match, tycker vi gör en spelmässigt bra match. Tyvärr så blir det hackigt spel med många utvisningar i sista perioden. Men överlag en bra insats av grabbarna, men tyvärr har vi studsarna emot oss, kommenterade Helsingborgs assisterande tränare Oskar Spires.

Första perioden blev mållös. Mariestad gjorde 0-1 genom Carl Åkerberg efter 9.03 i andra perioden.

Efter 9.46 av perioden kunde Olle Hellzén kvittera till 1-1 för Helsingborg. Mariestad startade tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av William Sundberg och Alex Fält. Helsingborg gjorde 2-3 genom Elias Henriksson efter 16.38 men kom aldrig närmare.

Mariestads Alex Fält stod för tre poäng, varav ett mål.

Helsingborg har fem förluster och 7–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mariestad har två vinster och tre förluster och 17–20 i målskillnad. Det här var Helsingborgs tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För Helsingborg gör resultatet att man nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Mariestad är på nionde plats.

Lördag 11 november 16.00 spelar Helsingborg hemma mot Västervik. Mariestad möter Kungälv hemma i Mariehus Arena tisdag 7 november 19.00.