Borås vann toppmötet mot Tingsryd med 2-1

Borås tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Tingsryd i J20 Region syd herr på tisdagen med 2-1 (2-0, 0-0, 0-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Borås tränare Karl Wengdahl kommenterade matchen:

– Jämn match där Tingsryd har spelövertag men vi lyckas förvalta våra lägen i kombination med starkt försvarspel.

Därmed har Borås vunnit åtta matcher i rad i J20 Region syd herr.

I början av matchen var Borås starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Victor Schmidt Nielsen och Didrik Karlsson.

Andra perioden blev mållös. 3.23 in i tredje perioden slog Algot Blomdahl- Arnoldsson till framspelad av Didrik Bax-Kristiansen och Tobias Jarnvi och reducerade för Tingsryd. Fler mål än så blev det inte för Tingsryd.

Tingsryd har tre vinster och två förluster och 15–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Tingsryds tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Borås femte uddamålsseger.

För Tingsryd gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Borås leder serien.

Tingsryd tar sig an Mölndal i nästa match hemma lördag 25 november 13.20. Borås möter Karlskrona hemma fredag 24 november 19.30.