VIK Hockey bröt Brynäs segersvit

Efter nio segrar i rad i J18 Region väst herr för Brynäs så tog vinstsviten slut borta mot VIK Hockey. Matchen på söndagen i ABB Arena Nord slutade 4-3 (3-0, 1-3, 0-0).

– Västerås kommer ut och verkligen kör något som vi rycks med i. Under andra perioden håller vi oss till vårt spel och gör det bra. Under tredje faller vi tillbaka lite till det som var under första. En hockeymatch som vi lär oss, och utvecklas, av, tyckte Brynäs assisterande tränare Filip Myrman, efter matchen.

VIK Hockey spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Kalle Pettersson, Albin Lilja och Victor Pantzare. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Leo Sundqvist och Emil Hedin göra både 3-1 och 3-2 för Brynäs.

VIK Hockey gjorde 4-2 genom Jacob Söderberg-Nelson efter 16.49 och tog ett rejält grepp om matchen.

Leo Sundqvist reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Brynäs. Tredje perioden blev mållös, och VIK Hockey höll i sin 4-3-ledning och vann.

Emil Hedin gjorde ett mål för Brynäs och spelade dessutom fram till två mål.

VIK Hockey har tre segrar och två förluster och 17–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Brynäs har fyra vinster och en förlust och 35–13 i målskillnad. Det här var VIK Hockeys femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brynäs tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att VIK Hockey är kvar på sjätte plats, och att Brynäs fortfarande leder serien.

I nästa match möter VIK Hockey BIK Karlskoga borta och Brynäs möter Borlänge hemma. Båda matcherna spelas torsdag 23 november 19.00.