Straffar avgjorde för SSK J18 i hemmasegern mot Linköping

SSK J18 mötte Linköping hemma i en match i J18 Nationell södra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde SSK J18 vinna med 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0). Kalle Eriksson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. SSK J18 inledde bäst och tog ledningen genom James Stenberg efter 10.30, men Linköping kvitterade genom Axel Bjurman. Och Linköping hann också ta ledningen, genom Loke Krantz. Efter 15.28 i andra perioden nätade Ralfs Latvens, på pass av Dante Werner och Ian Petronijevic Lepsa och kvitterade för SSK J18. Linköping gjorde 2-3 genom Atle Enander efter 4.51 i tredje perioden.

SSK J18 kvitterade till 3-3 genom James Stenberg efter 6.16 av matchen. I straffläggningen var det SSK J18 som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Kalle Eriksson för.

Det här betyder att SSK J18 nu ligger på femte plats i tabellen, och Linköping är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 13 januari. Då möter SSK J18 Rögle i Catena Arena 16.00. Linköping tar sig an Frölunda borta 16.30.