Straffar avgjorde för Björklöven i bortasegern mot Luleå

Luleå mötte Björklöven borta i en match i J18 Region norr herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde bortalaget vinna med 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Bruno Osmanis för.

Björklövens tränare Oskar Hägglund om matchen:

– Den första perioden är Luleå det bättre laget. Vi står på hälarna och vinner inte många närkamper. Luleå gör det samtidigt bra och flyttar pucken över stora ytor, vi har svårt att komma åt dem. I den andra perioden är vi mer framåtlutade och äger stora delar. Den tredje perioden tycker jag också går till oss. Vi vinner fortsatt mycket närkamper och för spelet. Otroligt stolt över grabbarna som spelar med bra disciplin och tålamod.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Luleå med hela 7-1.

Därmed har Björklöven vunnit fem matcher i rad i J18 Region norr herr.

Luleå började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.12 slog Vilmer Tammilehto till assisterad av Anton Larsson och Lukas Allström. Efter 14.26 i andra perioden slog Benjamin Dahlén till, på pass av Bruno Osmanis och Alvin Kavenstrand och kvitterade för Björklöven.

Luleås Melvin Wande gjorde 2-1 efter 17.18 framspelad av Neo Hirsch och Leo Tjälldén.

14.39 in i tredje perioden nätade Björklövens Filip Nygren framspelad av David Lidberg Vikström och Sebastian Vestman och kvitterade för Björklöven.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Luleås tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Björklövens tredje uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Luleå fortfarande i serieledning, fyra poäng före Skellefteå, och Björklöven är på fjärde plats.

I nästa match, söndag 10 december, har Luleå Clemensnäs hemma i Lulebohallen 11.00, medan Björklöven spelar borta mot Boden 13.00.