Malmö avgjorde med tre mål i tredje perioden

I två perioder hängde hemmalaget Olofström hyggligt med i matchen mot Malmö. Men Malmö öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 1-6 (0-1, 1-2, 0-3) i matchen i J18 Region syd fortsättning herr.

– En jämn match i spel fem mot fem, powerplay/boxplay blir avgörande idag. Det rann iväg i slutet vilket givetvis inte är okej. Ny match på söndag, tyckte Olofströms tränare Johan Hellström, efter matchen.

Första perioden var jämn. Malmö inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Bruno Idzan efter 1.41, men Olofström kvitterade genom Vilgot Hansen i slutet av perioden. Malmö gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 1-1 till 1-3, målen av Kalle Hemström och Bruno Idzan. Malmö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Louis Jonerheim, Egon Lindman Gustafsson och Milton Hållström.

Malmös Bruno Idzan stod för fyra poäng, varav två mål.

Det här betyder att Olofström nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Malmö är på andra plats.

I nästa omgång har Olofström Karlskrona borta i NKT Arena, söndag 28 januari 16.00. Malmö spelar hemma mot Tingsryd torsdag 1 februari 19.00.