Luleå vann med 4-3 hemma mot Björklöven

Det blev dramatiskt när Luleå vann mot Björklöven i J18 Nationell norra herr på söndagen. Laget vann med 4-3 (0-1, 1-2, 3-0) hemma i Lulebohallen. Anton Nilsson slog till 18.24 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Björklövens tränare Oskar Hägglund:

– Grabbarna gör en riktig krigarinsats idag. Vi blir tyvärr lite passiva och bjuder in Luleå i matchen i den tredje perioden.

Det var andra raka segern för Luleå, efter 5-2 mot Modo Hockey J18 i premiären.

Björklöven tog ledningen efter 15.26, genom Philip Hemmyr assisterad av Bruno Osmanis. Björklöven gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Alvin Kavenstrand och Bruno Osmanis.

Luleå reducerade dock till 1-3 genom Anton Larsson efter 9.15 av perioden. Luleå vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-3 till 4-3 i tredje perioden inom bara 5.41. 3-3-målet kom med bara 03.12 kvar att spela. Och med 01.36 kvar kom också 4-3.

I nästa omgång har Luleå Skellefteå borta i Skellefteå Kraft Arena, fredag 12 januari 19.00. Björklöven spelar hemma mot Mora lördag 13 januari 12.00.