Leksand besegrade Björklöven efter Olle Därths dubbel

Det blev Leksand som gick segrande ur mötet med Björklöven i J18 Nationell norra herr på hemmaplan, med 5-1 (3-1, 1-0, 1-0).

Björklövens tränare Oskar Hägglund om matchen:

– Vi mötte ett för dagen bättre hockeylag. Vi stod på hälarna och kollade på medan de vann närkamper och var framåtlutade. Grabbarna krigar ändå på matchen igenom.

Segern var Leksands sjunde på de senaste nio matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Leksand hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.59 genom Olle Därth, och gick upp till 2-0 innan Björklöven svarade.

I periodpausen hade Leksand ledningen med 3-1. Andra perioden var länge mållös. Leksand gick från 3-1 till 5-1 genom två snabba mål på 1.18 i slutet av perioden av Jonas Lagerberg-Hoen och Torkel Jennersjö.

Med tre omgångar kvar är Leksand på andra plats i tabellen, och Björklöven är på nionde plats.

Leksand tar sig an Modo Hockey J18 i nästa match hemma söndag 10 mars 11.00. Björklöven möter samma dag 12.00 Mora borta.