Färjestad J18 avgjorde i sista perioden och vann mot Mora

Färjestad vann hemma mot Mora i J18 Region väst herr med 2-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Färjestad avgjorde i sista perioden.

Lucas Ryen blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 17.42 in i tredje perioden.

Segern var Färjestads sjätte på de senaste sju matcherna.

Mora började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.14 slog Lukas Nikolaj Pettersen Finckenhagen till. Efter 9.14 i andra perioden nätade Lucas Ryen, framspelad av Samuel Flodén och kvitterade för Färjestad. 17.42 in i tredje perioden nätade Färjestads Lucas Ryen ännu en gång på pass av Samuel Flodén och avgjorde matchen för Färjestad. Ryen fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Färjestads tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Moras andra uddamålsförlust.

Färjestad stannar därmed på fjärde plats, och Mora på femte plats, i tabellen.

I nästa omgång har Färjestad Örebro Hockey J18 borta i Behrn Arena, onsdag 15 november 19.00. Mora spelar hemma mot Falu IF torsdag 9 november 19.00.