Björklöven utklassade Sundsvall på hemmaplan

Björklöven dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Sundsvall i J18 Region norr herr med hela 7-1 (3-0, 2-1, 2-0). En skön revansch från senast lagen möttes, då Sundsvall vann med 4-3.

– Vi kommer ut och tar tag i taktpinnen från start, vilket vi pratade om innan matchen. Sen tycker jag att vi äger matchen från start till mål egentligen. Dom får en del farliga lägen när vi dräller med pucken, men i övrigt en stabil och rättvis seger, tyckte Björklövens tränare Oskar Hägglund, efter matchen.

Björklöven spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Alvin Kavenstrand, Nils Vanags och Bruno Osmanis. Björklöven ökade ledningen till 4-0 genom Jesper Granberg efter 1.38 i andra perioden.

Efter 8.35 av perioden kunde Mille Abrahamsson göra 4-1 för Sundsvall.

Efter 9.55 ökade Björklöven på till 5-1 genom Oskar Persson. Björklöven fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Oskar Persson och Rasmus Becker.

Björklöven stannar därmed på sjunde plats, och Sundsvall på åttonde plats, i tabellen.

Björklöven tar sig an Östersund i nästa match hemma söndag 3 december 11.30. Sundsvall möter samma dag 12.15 Clemensnäs borta.